Lars Hedegaard: Jeg lever afskåret fra omverdenen

Siden en mand forsøgte at dræbe ham i tirsdags har politiet holdt Lars Hedegaard skjult under konstant beskyttelse. Det fortæller han til DR Nyheder i sit første interview, siden han gik under jorden.

(Foto: © Jens Nørgaard Larsen, Scanpix)

Siden en mand angreb Lars Hedegaard i tirsdags har politiet holdt ham skjult under konstant beskyttelse. Det fortæller han til DR Nyheder i sit første interview, siden han gik under jorden.

Han siger, at han har svært ved at følge med i, hvad der bliver sagt og skrevet om angrebet, der fandt sted på hans privatadresse i tirsdags. Han befinder sig et sted, hvor han er så godt som afskåret fra alting.

- Jeg er noget handikappet i og med, at jeg ikke kan følge så godt med i omverdenen herfra, hvor jeg er. Jeg kan ikke læse alle aviserne, og internettet har ikke rigtigt fungeret, og jeg kan ikke se nogen nyhedsudsendelser af betydning, siger Lars Hedegaard til DR Nyheder.

"Ingen ved hvor jeg befinder mig"

PET har inddraget Lars Hedegaards computer og mobiltelefon i forbindelse med efterforskningen af angrebet. Derfor kan han kun ringe når, han engang imellem får lov til at låne en telefon.

Han fortæller til DR Nyheder over en skrattende forbindelse, at han har været i kontakt med sine venner og familien.

- De tager det sådan set meget roligt, synes jeg. De er alle orienterede. Jeg har været i kontakt med mine børn og min søster og venner. De tager det meget roligt, siger Lars Hedegaard.

Går du rundt og er nervøs. Nu ved jeg godt du sikkert er omgivet af nogle sikkerhedsfolk. Men har det her gjort, at du er blevet mere nervøs for dit liv og levned?

- Nej, det tror jeg sådan set ikke. Jeg er i hvert fald ikke opmærksom på det. Jeg ved det ikke. Nu går jeg jo ikke rundt i fri dressur i øjeblikket. Jeg befinder mig et sted, hvor ingen ved, hvor jeg er, og man kan ikke ringe til mig og noget som helst.

Men hvor er du henne i verden, er du i Danmark?

Jeg må slet ikke sige, hvor jeg er. Jeg kan slet ikke komme ind på det, siger Lars Hedegaard til DR Nyheder.

21 Søndag bringer i aften et længere interview med Lars Hedegaard.