Lars Hedegaard: Navn på attentatmand skal redde mit liv

Dommer skal bruge en uge til at overveje, om Lars Hedegaard skal straffes for offentliggørelse af navn.

Lars Hedegaard foran retten i dag. Foto: DR

Debattøren Lars Hedegaard nærer efter eget udsagn den dybeste respekt for det danske retsvæsen.

Alligevel har han igen og igen set sig nødsaget til at bryde det navneforbud, der siden april 2014 har forbudt offentlig gengivelse af navnet på den mand, der sigtes for at ville dræbe den omstridte islamkritiker.

Det fastslog han fredag formiddag i Retten på Frederiksberg, hvor han er tiltalt for i tre tilfælde at have offentliggjort navnet på den formodede attentatmand.

- Hvis jeg bliver dømt for at bryde navneforbuddet, har domstolen i realiteten frakendt mig retten til efter bedste evne at forsvare mit liv, lød det fra Hedegaard.

Det markante synspunkt bunder i, at 28-årige BH, sagens anden hovedperson, stadig er på fri fod. Og så længe det forholder sig sådan, er Lars Hedegaard ikke tryg.

- Sandsynligheden for at BH vil blive pågrebet er altså betydeligt større, hvis hans identitet er kendt. Det må være almen logik, sagde forsvarsadvokat Peter Trudsø under sin procedure. På den baggrund opfordrede han retten til at frifinde Lars Hedegaard.

Ved drabsforsøget i februar 2013 mod Lars Hedegaard affyrede en mand forklædt som postbud en pistol mod debattøren. Siden da har Lars Hedegaard set sig over skulderen. Han er under PET's beskyttelse.

Først næste fredag afgør Retten på Frederiksberg, om Lars Hedegaard skal straffes.

/ritzau/