Lars Hedegaard vil anke racismedom

Lars Hedegaard kalder det en skandale, at landsretten har dømt ham for racistiske udtalelser. Han vil forsøge at anke dommen.

Formanden for Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard, er forarget over, at landsretten har idømt ham en bøde på 5000 kroner for racistiske udtalelser.

- Dommen er skandaløs, og jeg betragter det som et anslag mod ytringsfriheden, at de er kommet til den konklusion, siger Lars Hedegaard til DR Nyheder.

En absurd udlægning

Efter at have drøftet sagen med sin advokat vil han nu forsøge at få sin sag indbragt for Højesteret eller Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

- Vi er uenige i, at jeg skulle have haft fortsæt til at beskylde samtlige muslimske mænd - samtlige 800 millioner, eller hvor mange der nu er - for at voldtage deres egne børn. Det er en fuldstændig absurd udlægning af det, som er offentliggjort, siger Lars Hedegaard til DR Nyheder.

Tiltalen mod Hedegaard byggede på brudstykker fra et godt 35 minutter langt interview til internetbloggen snaphanen.dk, som Hedegaard gav i december 2009.

Her sagde han blandt andet om muslimer, at "de voldtager deres egne børn. Det hører man hele tiden. Piger i muslimske familier bliver voldtaget af deres onkler, deres fætre eller deres far."

FacebookTwitter