Lars Larsen får endnu en vej opkaldt efter sig

Allerede i 2006 blev en vej i Uldum i det midtjyske opkaldt efter ham.

Lars Larsen var glad for golf, og hans vej kommer til at danne adresse for det golfresort, som han ejede. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Lars Larsen får opkaldt en vej efter sig i Nordjylland. På vejen ligger det golfresort, som Lars Larsen ejede indtil sin død for syv uger siden.

Det skriver TV2 Nord.

Jysk-stifteren døde den 19. august i år, 71 år gammel. I hans minde omdøber Vesthimmerlands Kommune Centervej i Gatten til Lars Larsens Vej.

- En passende gestus til en af landets største erhvervsledere nogensinde på et sted, der virkelig betød utrolig meget for ham, siger borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Per Bach Laursen (V), til TV2 Nord.

Den anden vej

Allerede i 2006 blev en vej i byen Uldum i Tørring Kommune opkaldt efter den driftige forretningsmand. Det skete, efter at Jysk havde placeret sit kæmpe centrallager i den lille by.

Efter hans død har der også i Silkeborg været talt om at lade en af byens veje navngive efter det berømte bysbarn.

  • Lars Larsen skabte sin forretning fra bunden og optrådte selv i firmaets reklamer. (Foto: henning Bagger © Scanpix)
  • Den første af Lars Larsens butikker åbnede i Danmark i 1979, og i dag har Jysk over 2.700 butikker og 23.000 medarbejdere i 52 lande. I Tyskland og Østrig hedder butikkerne Dänisches Bettenlager – i resten af verden JYSK. (Foto: henning Bagger © Scanpix)
  • Lars Larsen var en ivrig golfspiller, og her ses han i selskab med kronprins Frederik, racerkøreren Tom Kristensen, golfspilleren Thomas Bjørn og sønnen Jacob Brunsborg i 2015. (Foto: henning Bagger © Scanpix)
1 / 3

Et vigtigt sted for familien

På vejen i Gatten, ligger Himmerland Golf og Spa Resort, som forretningsmanden var ejer af.

Omdøbningen af vejen betyder, at Himmerland Golf og Spa Resort nu er at finde på Lars Larsens Vej 1.

Lars Larsens søn fortæller, at stedet altid været et vigtigt sted for Lars Larsens familie.

- Derfor er vi også meget beærede over, at Vesthimmerlands Kommune har besluttet, at Centervej fremover skal hedde Lars Larsens Vej, siger Jacob Brunsborg, der i dag er bestyrelsesformand i Jysk, til TV2 Nord.

To måneder før sin død trak Lars Larsen sig fra bestyrelsen i Jysk, som han stiftede i 1979, og som siden er blevet til en verdensomspændende koncern med 2.800 butikker i 52 lande.

Med en formue, der i 2018 blev opgjort til 35,1 milliarder kroner, var Lars Larsen Danmarks fjerderigeste person.

/ritzau/