Lars Løkke om sikkerhedsbrist: Det er bestemt ikke rart

Venstres formand mener, at det skal sikres, at det ikke længere er muligt at lække oplysninger om kreditkort.

- Det var ikke lige det, der var tanken ved at have sikkerhed omkring landets statsminister, siger Lars Løkke Rasmussen til oplysninger om, at Se og Hør fik oplysninger om hans færden. (Foto: DR © DR)

Da Lars Løkke Rasmussen (V) tiltrådte som statsminister i foråret 2009, fulgte livvagter fra PET med stillingen.

Sikkerheden omkring ham skulle styrkes, fordi en statsminister har højere risiko for at blive udsat for et overfald eller i værste fald et attentat.

Men otte SMS'er, som DR Nyheder er i besiddelse af, viser nu, at det ikke kun var Lars Løkke Rasmussen og PET, der kendte til hans færden som nytiltrådt statsminister. Det gjorde Se og Hør også og ugebladets hemmelige kilde.

Det gør indtryk på Lars Løkke Rasmussen, at det var muligt at overvåge ham så omfattende.

- Det var ikke lige det, der var tanken ved at have sikkerhed omkring landets statsminister, siger han.

I Legoland med familien

SMS'erne viser meget deltaljeret, hvor Lars Løkke befandt sig og på hvilket tidspunkt. De blev sendt til Se og Hørs fra ugebladets hemmelige kilde, der var tilknyttet PBS (nu Nets) og derigennem havde adgang til kendte danskeres kreditkortoplysninger.

- Det er bestemt ikke rart at tænke på, at der er nogen, der har siddet detaljeret og fulgt med i, hvornår jeg var i Nyborg på McDonalds, eller hvornår jeg var i Legoland med min familie, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han synes, at man skal sikre, at sikkerhedsbristet er fjernet, så hverken han eller andre kan blive overvåget.

- Hvis hullet ikke er lukket, må nogen jo se at få det lukket. Og først og fremmest håber jeg, at politiet kommer til bunds i denne her sag som på alle måder er skandaløs både sikkerhedsmæssigt og journalistisk moralsk, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Nogen har fejlet

Samme holdning har Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen. Han mener, at justitsministeren skal ind i sagen med det samme.

- En forudsætning for, at man kan undgå, at det her sker igen, er, at man finder ud af, hvor der er fejlet henne. Der er nogen, der har fejlet, når man kan overvåge en statsministers kreditkort - det er bare et ubestridt faktum, siger han.

Hos Nets tager man sagen meget alvorligt, men virksomheden kan ikke love, at det ikke kan ske igen, siger kommunikationschef Søren Winge:

- Jeg tør ikke udstede garantier for noget som helst. Jeg kan kun sige, at vi gør alt, hvad der står i vores magt for at forebygge, at en tilsvarende hændelse kan opstå her hos os, og det er noget, vi selvfølgelig arbejder meget intenst med.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk