Lars Løkke svarer Lykketoft igen: På ingen måder værdigt

Statsministeren tager bladet fra munden og svarer nu på kritikken fra formanden for FN’s generalforsamling.

Statsminister Lars Løkke opfordrer Mogens Lykketoft til at forsvare sig og kalder det "for sølle", at han ikke vil udtale sig yderligere om den omdiskuterede tale, hvor han kaldte statsministeren en svindler". (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

Tidligere formand for Folketinget Mogens Lykketoft har fået kritik fra både partifæller og flere andre politikere, efter det er kommet frem, at han i en tale i anledningen af sin 70-års fødselsdag har kaldt statsministeren “en lille svindler”.

Indtil videre har Lars Løkke Rasmussen ikke kommenteret udtalelserne, men nu tager han imidlertid bladet fra munden og fortæller i et opslag på facebook, at han har talt med Mogens Lykketoft.

- Det forekom mig så helt langt ude, at mit første indfald var, at det måtte være et falsum. Ringede ham derfor op for at få det af- eller bekræftet inden jeg i givet fald skulle forholde mig til det. Det kom der ikke noget ud af, skriver Lars Løkke Rasmussen på Facebook.

For sølle

Efter dele af talen blev offentliggjort på Berlingske beklagede Mogens Lykketoft på facebook det, han kaldte et “følelsesudbrud”.

Han har tilsyneladende ikke flere kommentarer til sagen. Men det er for sølle, skriver Lars Løkke Rasmussen i sit opslag og understreger, at det på ingen måde er værdigt.

- Netop den attitude legitimerer nu, at der på hans Facebook-side skrives den ene injurierende kommentar efter den anden, som kunne holde den halve advokatstand i beskæftigelse, hvis ellers jeg tog det hele alvorligt. Det er - undskyld mig - for sølle.

I går blev jeg forelagt et citat fra Mogens Lykketoft til kommentar. Det forekom mig så helt langt ude, at mit første...

Opslået af Lars Løkke Rasmussen på 26. januar 2016