Lasse blev udvalgt til et særligt ophold: 'En god måde at møde folk fra hele verden'

100 frivillige fra 27 forskellige lande hjælper med at forbedre naturområder på Færøerne.

Lasse Mortensen til højre hjælper til med at bygge en grussti på bjerget Klakkur i Klaksvig. (Foto: Kasper Thulstrup)

- Det er en helt anden måde at rejse på, og det synes jeg var interessant.

Sådan fortæller 27-årige Lasse Mortensen fra København. Han kom til Færøerne i går og skal tilbringe weekenden sammen med 100 andre frivillige arbejdsgæster, og sammen skal de hjælpe de lokale med at vedligeholde og forbedre øens mest besøgte naturområder.

Lasse Mortensen har ikke været på Færøerne før, men da han hørte, at Visit Færøerne inviterede turister til at komme og arbejde frivilligt på øen for gratis kost og logi, skyndte han sig at ansøge.

- Jeg synes, det var en god mulighed for at møde en masse lokale og folk fra hele verden, siger Lasse Mortensen.

Antallet af turister på Færøerne er stigende, og sidste år besøgte cirka 110.000 turister øerne.

Det er dobbelt så mange mennesker, som der på bor på Færøerne, og det har sat sine spor på naturområderne, der tiltrækker mange turister.

  • 100 frivillige fra 27 lande brugte i april en weekend på at vedligeholde og forbedre de mange populære naturområder. (Foto: Kasper Thulstrup)
  • Færøerne er kendt for sin smukke natur, men hvis de mange populære områder skal kunne holde til alle turisterne, kræver det en del vedligeholdelse. (Foto: Kasper Thulstrup)
  • Danske Lasse Mortensen (til venstre) var blandt de frivillige. Her hjælper han med at lave en grussti på bjerget Klakkur, som mange turister besøger. (Foto: Kasper Thulstrup)
1 / 3

3.500 søgte om at komme afsted

De mange turister på Færøerne er årsagen til, at Visit Færøerne tidligere i år lavede en åben invitation om at få et weekendophold på Færøerne mod at arbejde frivilligt for at pleje og vedligeholde de populære naturområder.

Og det var der rigtigt mange, der synes lød interessant. På få dage modtog Visit Færøerne 3.500 ansøgninger fra personer fra hele verden, der tilbød deres hjælp.

Den store opbakning glæder direktør i Visit Færøerne, Guri Højgaard.

- Jeg var meget overrasket. Men på en måde afspejler det en trend, der er i dag. Der er mange, der i højere grad gerne vil gøre noget godt i kølvandet på de mange sager om overturisme, siger Guri Højgaard.

Ud af de flere tusinde ansøgere, fik 100 mennesker fra 27 forskellige lande muligheden for at hjælpe til på Færøerne. I weekenden skal de arbejde på 10 forskellige projekter, hvor de sammen med de lokale skal bygge gangstier, sætte skilte og rejse hegn på nogle af Færøernes mest besøgte naturområder.

Imens arbejdet foregår, vil de områder være lukkede for besøgende.

Gudrid Højgaard håber, at arbejdsweekenden kan være med til at forbedre de forskellige naturområder og den lokale udvikling på Færøerne.

- Vores natur er den største anledning til, at gæsterne besøger os, så vi synes, det er vigtigt at være på forkant og vedligeholde de områder, siger Guri Højgaard.

Ekstra dimensioner til rejsen

Ifølge professor og turismeforsker hos SDU, Anne-Mette Hjalager, så rammer det færøske event ind i en trend, hvor rejsende gerne vil gøre noget aktivt for de steder, de besøger.

- Faktisk er der flere og flere, der ikke bare vil have nogle oplevelser, men gerne vil have en mission og en sag med indover deres turismeaktiviteter, siger hun.

Og der er god grund til, at flere vælger den type rejse, ifølge Anne-Mette Hjalager.

- Man får nogle helt andre historier med hjem, og det giver nogle ekstra dimensioner til rejsen, samtidig med at man laver et lille stykke arbejde, siger hun.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk