Laura og Anders står bag underskriftindsamling: Vil have 3.g'ere bag pige-rangliste smidt ud

Gymnasiets bestyrelsesformand vil ikke straffe hårdere.

En onlineliste, hvor piger rangeres efter udseende, har fået Anders Voss Jacobsen og Laura Aramoon Clausen til at kræve en gruppe 3. g'ere permanent bortvist fra deres gymnasie. (Foto: (Privat foto))

Det er ikke nok, at fem drenge fra 3.g på Munkensdam Gymnasium i Kolding er blevet sendt hjem i fem dage, som straf for at have lavet en rangliste over pigerne fra 1.g.

Drengene bør bortvises permanent.

Det er budskabet i en digital underskriftsindsamling, der på en håndfuld dage har fået over 2.500 underskrifter fra fremmede, der altså mener, at drengene bør bortvises helt fra Munkensdam Gymnasium.

Bag underskriftindsamlingen står Anders Voss Jacobsen og Laura Aramoon Clausen. De dimitterede selv fra Munkensdam Gymnasium for henholdsvis fire og fem år siden.

Men hvorfor blande sig, når de ikke længere går på gymnasiet?

- Grunden til, at jeg blander mig, er, at jeg virkelig elsker Munkensdam Gymnasium, og jeg ønsker, at det skal være et sikkert sted for forældre at sende deres børn hen, siger Anders Voss Jacobsen.

- Det synes jeg ikke, at det er, når de her 1.g-piger ikke har gået der i mere end en måned, før de fik at vide, at de ikke var mere værd end deres udseende. At 3.g-drengene hellere ville skære pikken af, end at være sammen med dem.

Udsmidning står mål med gerningen

Kan I forstå, hvis det er lidt vildt, at man som 18,19, 20-årig gymnasieelev pludselig kan se en underskriftindsamling, der vil have en smidt ud af ens uddannelse?

- Jo, det er meget voldsomt, men jeg synes også, at det er en virkelig voldsom gerning. Denne her liste, er jo ikke en, man bare lige laver. Det er næsten 200 piger, der er blevet rangeret, siger Laura Aramoon Clausen.

- Handlinger har konsekvenser, og hvis man ikke ved det i den alder, så er det måske på tide, at man lærer det. Det her var jo aldrig blevet tolereret på en arbejdsplads.

Hvorfor har I ikke tiltro til, at skolens ledelse kan træffe den rigtige beslutning?

- Det vil jeg heller ikke sige, jeg ikke har tiltro til. Det her er en opfordring, så de ser, hvad andre tænker om det, og hvilke signal de sender til omverdenen, siger Anders Voss Jacobsen.

Så der er ikke nogen af jer, der nogensinde har rangeret kvinder eller mænd efter, hvor lækre de er?

- Jeg tror, at jeg gjorde det i 5.klasse. Så vænnede jeg mig af med det, siger Laura Aramoon Clausen.

- Jeg tror også, at jeg lavede en top-5 i folkeskolen, lyder svaret fra Anders Voss Jacobsen.

Viktoria Rottenberg og Emilie Norlyk går i 2. g på Munkensdam Gymnasium i Kolding. Her har man ingen forståelse for ranglisten.

Bestyrelsesformand vil ikke straffe hårdere

Per Krogh Hansen, som er bestyrelsesformand på gymnasiet, støtter den beslutning som rektor på Munkensdam Gymnasium, Per Møller, tog i sidste uge om at hjemsende drengene i fem dage.

- Jeg synes, man skal have tillid til, at rektor håndterer sagen på den rigtige måde. Man er nødt til at prøve at besinde sig på, hvad de har gjort, og hvad det er for et efterliv, det kan få.

Rektor Per Møller har tidligere sagt, at listen over pigernes udseende har sexistiske undertoner og indeholder nedsættende bemærkninger, og at listen ikke hører til på gymnasiet.

Han har også sagt, at både de krænkede piger og de drenge, som har lavet listen skal samles op og støttes efterfølgende.

Anders Voss Jacobsen er enig i, at der skal ske en indsats over for drengene, men han mener det skal ske et andet sted:

- Selvfølgelig skal drengene samles op, men jeg synes ikke, at Munkensdam Gymnasium er det rigtige sted at gøre det. For alle deres 200 ofre går rundt på gangene sammen med dem.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til underskriftsindsamlingen fra rektoren på Munkensdam Gymnasium.

Berørt 1.g'er vil ikke have drengene tilbage

17-årige Katja Antonina Jensen fra Kolding er én af de 1.g-piger, som fik et chok, da hun pludselig fandt sit navn på listen.

Derfor er hun glad for underskriftindsamlingen, der giver hende en følelse af, at nogle tænker på hende og resten af listens ofre.

- Der er mange unge piger og drenge, der har virkelig lavt selvværd. Det gør det ikke bedre, at der er nogle 3.g-drenge, der kommenterer på, om de synes, man er pæn eller grim, siger Katja Antonina Jensen.

Derfor er hun også enig med indsamlingens budskab - drengene fortjener ikke at komme tilbage til skolen.