Laveste benzinpris i seks år - benzinfest ser ud til at fortsætte i 2016

Faldende oliepris kan mærkes på benzin - og dieselpriserne, der fortsat kan dykke de næste måneder.

Det er knap et år siden, at benzin - og dieselprisene har været så langt nede, som de er i øjeblikket. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Det store fald i olieprisen kommer allerede bilisterne til gode.

Mandag nåede prisen på råolie det laveste niveau i syv år, og det har fået en direkte effekt på benzin - og dieselprisen, som rammer laveste niveau i flere år.

- Vi tanker meget billigt, og her til morgen kan man tanke til 9,50 kroner per liter. Den pris kan komme endnu længere ned, kigger vi frem mod 2016, vurderer forbrugerøkonom hos FDM Allan Skytte Christensen.

- Kigger vi på juni sidste år, var listeprisen på 13,28 per liter, hvor den i dag er 10,80, og hvis man regner med, at en gennemsnitlig bilist bruger 100 liter på en måned, er der store besparelser at hente, siger han.

Et kig på energi - og olieforums prisudvikling viser, at man skal helt tilbage til september 2009 for at finde så lav en forbrugerpris på en liter benzin som nu. Dengang var den på 9,69 kroner.

Prisdyk fortsætter

Den lave oliepris skyldes blandt andet, at de olieproducerende lande i OPEC ikke kan sætte loft på den mængde olie, de må producere per dag. Samtidig forventes Iran at øge sin olieeksport, så priserne kan dykke yderligere.

Til glæde for forbrugerne, vurderer Allan Skytte.

- Det er naturligvis svært at spå om, men vi kan forvente, at prisniveauet bliver ved med at være lavt. Vi skal ikke forvente, at dollaren svækkes, men ligemeget hvad er alt under 10 kroner for en liter benzin per definition billigt, og intet peger på, at det bliver dyrere, siger han.

Det gode råd

  • Tank tidligt på dagen, helst inden klokken 10, for at få de billigste priser.

  • Find et sted med mange tankstationer, hvor der er mest konkurrence, for eksempel ved indfaldsvejene til de store byer.

Facebook
Twitter