Ledelsen snupper efteruddannelsen

Ledere og veluddannede får mere efteruddannelse, mens den menige medarbejder bliver overset. På et år er antallet af kursister på AMU faldet med en fjerdedel.

Ledere og veluddannede får mere efteruddannelse, mens den menige medarbejder bliver overset. På et år er antallet af kursister på AMU faldet med en fjerdedel. Det viser en nu opgørelse fra Danske Erhvervsskoler.

Ledere og veluddannede får mere efteruddannelse, mens den menige medarbejder bliver overset. På et år er antallet af kursister på arbejdsmarkedsuddannelserne, AMU faldet med en fjerdedel. Samtidig kommer ledelsen mere på kursus, skriver UGEBREVET A4.

Børne- og Undervisningsminister, Christine Antorini (S) beklager uligheden i efteruddannelsen, men der er ikke råd til for alvor at sætte skub i AMU igen.

Forkert prioritering

Arbejdsmarkedsforsker og lektor ved RUC, Finn M Sommer undrer sig over ministerens prioritering:

- Jeg synes, det er stærkt beklageligt, at undervisningsministeren betragter uddannelse som en udgift. Uddannelse er en kvalificering til vores fremtid, siger han til DR Nyheder.

Finn M Sommer advarer om, at Danmark bliver trukket mere skævt, når det gælder uddannelse.

-Ledelsen skal blandt andet administrere nedskæringer og finde vej gennem krisen. De rustes til det ved at blive tilbudtdiplom og masteruddannelse, men mærkeligt nok ruster prioriterer man ikke medarbejderne. Hvis udviklingen fortsætter, får vi en større ulighed i uddannelse, og de kortuddannede og ufaglærte vil få svært ved at finde beskæftigelse, siger han.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter