Ledere holder ikke helt fri i ferien

Seks ud af syv ledere arbejder i større eller mindre grand under deres sommerferie. Kun hver syvende holder sig helt væk fra jobbet, viser en undersøgelse.

Hver anden leder tager arbejde med på sommerferie, viser ny undersøgelse. (© Colourbox)

De fleste ledere har mobilen tændt, tjekker mails og tager telefonen under deres sommerferie. Det viser en undersøgelse, som fagforeningen Lederne har lavet blandt 2.345 medlemmer.

Hver anden leder udfører egentlige arbejdsopgaver under sommerferien, mens yderligere 35 procent arbejder i mindre grad. Faktisk er det kun hver syvende leder, som lægger mobilen væk og holder helt fri fra arbejde under ferien.

Ledere vil gerne følge med

- Mange ledere er jo dedikerede til deres job og vil gerne følge med, siger Niels Henriksen, der er rådgivningschef i Lederne og arbejder med personlig rådgivning af ledere.

Selvom forstyrrelser uden for normal arbejdstid og i ferieperioderne for mange ledere er en accepteret del af jobbet´, råder Niels Henriksen lederne til at begrænse kontakten til virksomheden og mailboxen mest muligt i sommerferien.

- Man har jo opfundet ferien for at slappe af og lade batterierne op igen, og det gælder også for ledere, siger rådgivningschefen og fortsætter.

- Hvis det virkelig er nødvendigt, at man er tilgængelig under ferien, så er det vigtigt, at man aftaler spillereglerne. Man kan aftale, at det er nogle bestemte medarbejdere, som kan kontakte én, på nogle bestemte tidspunkter, men man skal ikke være tilgængelig hele tiden, fastslår Niels Henriksen.

Dårligt signal at arbejde under ferie

Ja faktisk kan det ligefrem sende et dårligt signal, hvis en leder er alt for tilgængelig under sin ferie.

'Det kan nemt blive opfattet som mistillid blandt medarbejdere og leder-kolleger, hvis en leder hele tiden blander sig i sin ferie. Ledere skal huske, at de ikke er uundværlige, og mange synspunkter kan jo sagtens vente med at blive drøftet til ferien er forbi, siger Niels Henriksen.

Han fastslår, at ledere skal begrænse deres kontakt med arbejdspladsen til kun at omfatte det mest nødvendige.

QuickVote: feriequiz

Facebook
Twitter