Legeterapi hjælper små børn i pædofilisag

Med den rette behandling er der gode chancer for, at børnene får bearbejdet deres traume.

Psykolog og specialist i klinisk børnepsykologi, Christine Vinum, behandler flere af børnene i sagen. I videoen ovenfor fortæller hun om legeterapi, som hun bruger i behandlingen.

I en af Danmarkshistoriens største sager om overgreb på 28 børn i en spejderklub i Brøndby og i en børnehave i Albertslund modtager flere af børnene i dag specialiseret traumebehandling.

Gerningsmanden blev anholdt i 2017 og blev dømt til forvaring i maj sidste år. Hans ofre var mellem 2 og 10 år på gerningstidspunktet. Overgrebene spænder fra krænkelser til voldtægt, og gerningsmanden filmede børnene.

Relativt gode prognoser

I dag, næsten to år efter anholdelsen, kommer flere af børnene i Christine Vinums praksis. Hun er specialist i klinisk børnepsykologi og privatpraktiserende psykolog i København. Her fortæller hun om den type terapi, der skal hjælpe børnene til at nærme sig de traumer, de kan have svært ved at sætte ord på og få bearbejdet.

- Prognosen, når og hvis et barn får behandling, er relativt god, når et barn får den rigtige hjælp. Det ville være ærgerligt, hvis de her børn ikke fik hjælp, for man ved, at prognosen er dårlig, hvis de ikke får hjælp, igen med det forbehold at der kan være særlige omstændigheder ved et barn, som gør, at de ikke har brug for hjælp, forklarer Christine Vinum.

FacebookTwitter