Lego vil producere Homer og Marge

Legetøjskoncernen kan snart lancere byggeklodser baseret på kulttegnefilm. God idé, mener forsker.

Lego er i gang med at forhandle med producenterne bag Simpsons, så den populære tegnefilm også kan blive til legoklodser. (© AP)

Lego-koncernen er ifølge Børsen tæt på at lave en aftale med selskaberne bag den globalt populære tegnefilm The Simpsons.

Bliver den succesrige legetøjsgigant enig med filmselskabet bag kulttegnefilmen, 20th Century Fox Television, får Lego adgang til figurerne fra en af de største succeser i tv-historien.

Første afsnit af The Simpsons blev vist i 1989, og der er indtil nu produceret over 500 afsnit.

Kultstatus er en fordel

Legos marketingsdirektør, Mads Nipper, bekræfter, at selskabet forhandler med folkene bag the Simpsons, men kan ikke sige noget om, hvornår en aftale ventes at være på plads.

- Simpsons har kultstatus både blandt børn og voksne, og det er en klar fordel. En otteårig dreng synes bare, at Simpsons er sjov, og hans mor og i særdeleshed hans far synes, det er hylende morsomt, siger Mads Nipper til Børsen.

Stort potentiale

Ifølge avisen bliver Simpsons tidligst en Lego-nyhed i 2014. Og griber Lego det rigtigt an, kan det blive en meget stor succes, mener legetøjsforsker Jørn Martin Steenhold fra Instituttet for Fremtidsforskning.

- Det afhænger af, hvordan nyheden følges op. Hvis der ikke samtidig er en historie, der kan bygge figuren op, så falder den sammen. Det bliver garanteret skåret til, så man får den på apps (til smartphones og tablets, red.), siger Jørn Martin Steenhold til Børsen.

Lego har gode erfaringer med at købe sig ind i velkendte navne som Harry Potter, Star Wars og Indiana Jones.

Selskabet kom for nylig med det bedste regnskab nogensinde med et driftsoverskud på 7,9 milliarder kroner ud af en omsætning på 23,5 milliarder kroner.

/ritzau/