Lektor opfinder personlig julepynt: Flet dit eget navn i et julehjerte

En lektor fra Aarhus Universitet har opfunden en funktion, der gør det muligt at slette bogstaver ind i julehjerter.

Vil du flette et julehjerte med dit barns navn, eller din kærestes navn? Eller dit eget navn? Eller vil du bare gerne have et hjerte, hvor der står glædelig jul? Mulighederne er mange - du skal bare skrive det på din computer og så trykke print. Så sidder du med skabelonen til dit helt personlige hjerte i hånden.

Gerth Brodal, lektor i datalogi på Aarhus Universitet, har nemlig skabt en julehjertegenerator, der kan lave bogstaver og tal på flettede julehjerter.

- Jeg fandt en skabelon med et K på, fordi min datter hedder Karoline. Men så ville jeg også have et til min søn, og hans forbogstav er L. Så det gik jeg i gang med, siger gerts Brodal til dr.dk om sin opfindelse.

(© DR)

Et fritidsprojekt

Efter han havde fundet en måde at skrive sine børns navne på, gik Gerth Brodal i gang med resten af alfabetet.

- Det var et fritidsprojekt det tog en uges arbejde, siger Gerth Brodal, der til daglig er lektor i datalogi på Aarhus Universitet.

Og han har ikke lanceret hjemmesiden for at tjene penge, siger han.

- Bestemt ikke. Det er bare til folk, der gerne vil bruge den og synes det kunne være sjovt, forklarer han.

Otte bogstaver er svært

Selv har Gerth Brodal flettet omkring 20 julehjerter. Og han må erkende, at nogle af noget er sværere at flette end andet.

- Når man kommer til otte bogstaver, bliver det lidt svært. Og bogstaverne K og S og et 3-tal er svært. For der er modhager på, og så stritter de lidt, når man forsøger at flette dem, forklarer han.