Lene mistede flybilletter for 14.000 kroner - nu kan hun få en tredjedel igen

Tabte penge kan trækkes fra i skat.

Cimber Sterling (Foto: Morten Dueholm © Scanpix)

Flybilletterne til Kreta var købt, og rejsen lå lige forude.Men da Cimber Sterling gik konkurs i maj sidste år, mistede Lene Rugård Jensen på et øjeblik de 14.000 kroner, hun havde brugt på flybilletter.- Rejsen var en bryllupsgave til min datter og svigersøn. Pludselig får man så at vide, at selskabet er gået konkurs, og så var jeg så uheldig, at jeg havde købt det på mit dankort. Og så kunne jeg ikke få nogen af pengene tilbage, siger hun.Plaster på såretEn lov fra 2010 betyder dog, at kunder, der har tabt penge, når virksomheder ikke kan levere det, man har betalt for, kan trække tab over 2.000 kroner fra i skat.

Det gælder f.eks. kunder i krakkede banker, håndværkerfirmaer eller flyselskaber. Alene i 2012 var der 4.577 konkurser i Danmark, viser en opgørelse fra kreditvurderingsbureauet Soliditet.På grund af Cimber Sterlings konkurs måtte Lene Rugård Jensen sidste sommer hæve sine efterlønspenge, så familien kunne komme sydpå.Men selv om hun endnu ikke har benyttet sig af muligheden, er hun glad for, at hun trods alt kan få et lille økonomisk plaster på såret, når hun skal til at udfylde sin selvangivelse.- Det er dejligt. Jeg regner med at trække alle 14.000 kroner fra og så få en tredjedel tilbage. Jeg synes, at det er meget rart, at jeg kan få lov til at få lidt tilbage via skatten, siger Lene Rugård Jensen, der er skoleleder i Svendborg.Ingen dækningFor at få et skattefradrag skal man dog kunne dokumentere, at man ikke kan få sine penge igen.

Oftest tager det et par år, før et konkursbo er endeligt gjort op, men for kunder hos Cimber Sterling står det allerede nu klart, at man ikke kan få penge for tabte flybilletter.- De midler, der er i konkursboet bliver opslugt af krav, der er højere oppe i konkursordenen i forhold til tidligere ansatte. Så der er ikke nogen dækning til de simple kreditorer, der har tabt penge på billetterne, siger Lisa Bo Larsen, partner i advokatfirmaet Kromann Reumert og kurator i konkursboet.

Facebook
Twitter