Lettet Mette Gjerskov efter kampvalg: Det har været hektisk

En glad Mette Gjerskov vandt afstemning og bevarer dermed sin plads som folketingskandidat.

Mette Gjerskov vandt kredsformandsafstemningen i DUI-Huset i Roskilde, og beholder dermed sin plads som folketingskandidat. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Det var en lettet tidligere socialdemokratisk minister, DR Nyheder mødte efter kredsformandsafstemningen i DUI-Huset i Roskilde.

- Der var 120 stemmer til mig, og det er langt over, hvad jeg havde brug for. Jeg er rigtig glad, siger Mette Gjerskov til DR Nyheder.

Hun skulle efter 15 år som kandidat for kredsforeningen i kampvalg, fordi partifællen Niels Jespersen pludseligt meldte sig som modkandidat for en uge siden.

Hun så sig nødsaget til at afbryde et ophold i New York, efter Niels Jespersen meldte sit kandidatur.

- Det har været en meget kort proces, og der er åbenbart blevet snakket en helt masse i nogle lokaler, hvor jeg ikke har været til stede. På den måde har det også været lidt hektisk den sidste uge, hvor jeg har måttet haste hjem fra New York, siger hun.

Mette Gjerskov har på det seneste fået kritik fra flere kanter, blandt andre den socialdemokratiske borgmester i Roskilde, Joy Mogensen, har i en Facebook-opdatering kritiseret Mette Gjerskov for ikke at være en stærk nok stemme for Roskilde.

- Det ændrer ikke ved, at jeg synes, det er rigtig godt, at vi får et kampvalg. Det er jo det, demokratiet handler om - at have forskellige kandidater at vælge imellem. Jeg er selvfølgelig glad for, at de valgte mig, siger folketingskandidaten.

Omkring 150 medlemmer af Socialdemokratiet var mødt op til afstemningen og mere end to tredjedele af dem stemte på Mette Gjerskov. Hun bevarer dermed sin plads som folketingskandidat.