LGBT-forening: Lykkelig over ny lov i Grønland - trods religiøs modstand

En ny lov, der tillader homo-vielser i kirken på Grønland, viser at der er plads til alle, lyder det fra LGBT Qaamaneqs

Nu kan personer af samme køn snart få en rigtig vielsesattest i stedet for et registreret partnerskab på Grønland. Det er under en uge siden, at Irland ved en folkeafstemning også vedtog, at homoseksuelle skal have ret til at gifte sig. På billedet ses to irske kvinder, der blevet meget rørt over afgørelsen. (Foto: Cathal McNaughton © Scanpix)

Det kommer fra d. 1. oktober ikke længere til at hedde 'registreret partnerskab', når to grønlændere af samme køn vælger at sige 'ja' til hinanden.

Alle politikerne i Landstinget har nemlig besluttet, at alle nu må gifte sig i kirken uanset køn.

- Det er en kæmpe lettelse, at alle politikerne i dag har været enige om, at udvide vores rettigheder, siger Tina Egede, formand for LGBT Qaamaneq, landsforeningen for lesbiske, bøsser, biseksuelle og transkønnede, til DR Nyheder.

Foreningen tror på, at den nye lov kan være med til at fjerne noget af den stigmatisering, der stadig er overfor LGBT'er på Grønland.

- Denne her politiske opbakning giver et stort håb for, at vi kan modarbejde og forandre i endnu højere grad de normer og restriktioner, som LGBT-personer oplever i hverdagen, siger Tina Egede.

Ulækkert at sammenligne LGBT og pædofile 

For selvom alle politikerne i Landstinget er enige om, at alle nu skal have lov til at gifte sig på tværs af køn, så er der stadig nogle dele af det grønlandske samfund, der nok ikke klapper i hænderne lige nu.

Hun fortæller, at der er eksempler på, at teologer sammenligner LGBT-personer med pædofile.

- Det er ulækkert, dybt foruroligende og en påstand, der er modbevist for længst, siger hun.

Mange LGBT'er er også religiøse

Religiøse mennesker kommer dog i mange afskygninger, og personer med de holdninger har ikke patent på at være kristne, lyder det fra foreningen.

- Vi lever i et kristent land og opdrages i kristne hjem. De mennesker (der bruger bibelske argumenter mod homoseksuelle, red.) kan ikke nægte os et liv med Gud, siger Tina Egede.

Det er dog langt fra den brede del af samfundet, der tænker sådan, fortæller hun.

- Vi oplever heldigvis en stor generel opbakning her på Grønland omkring LGBT-området, siger hun og ønsker alle samkønnede par et langt og lykkeligt liv.

Facebook
Twitter