Lig af spædbarn: Politiet offentliggør video af kvinde i hættetrøje

Hun må meget gerne henvende sig til os, lyder det fra politiet.

I går efterlyste Københavns Vestegns Politi vidner, som havde set en rumænsk kvinde med langt mørkt, krøllet hår i forbindelse med sagen om fundet af et lig af spædbarn i Glostrup mandag. Samtidigt offentliggjorde de et billede af en rød hættetrøje, som liget af spædbarnet var svøbt ind i.

Efter offentliggørelsen har politiet fået flere henvendelser om hættetrøjen og den rumænske kvinde.

Blandt henvendelserne er et vidne, som med sin mobiltelefon har optaget en videosekvens, som viser en kvinde i en rød hættetrøje forlade det grønne område, hvor barnet senere blev fundet. Et billede fra den video har de nu offentliggjort.

- Vi ved ikke, hvorfor hun går i området, og det kan der være mange gode grunde til. Men et vist sammenfald i beskrivelsen af den efterlyste kvinde, hættetrøjen og stedet gør, at vi naturligvis gerne vil tale med kvinden på filmen. Hun må meget gerne henvende sig til os - og skulle nogen vide, hvem hun er, hører vi gerne fra dem, siger efterforskningsleder Ole Nielsen, Københavns Vestegns Politi, i en pressemeddelelse.

I alt har efterforskerne fået over 20 henvendelser fra offentligheden i sagen - men man ønsker gerne endnu flere, skriver politiet.

- Vi er fortsat meget interesseret i tre ting: Vi vil gerne høre fra alle med kendskab til et forsvundet spædbarn, som ved noget om den meget store, røde Nike-hættetrøje eller har information om den unge, kraftige kvinde med langt mørkt krøllet hår, som flere har set i området for nogle uger siden, siger Ole Nielsen.

Han retter fortsat en direkte appel til moderen om at henvende sig. Hun kan være syg, i krise og have behov for professionel hjælp.

Politiet er tidligere kommet med følgende signalement af den efterlyste kvinde. Hun beskrives som værende mellem 20 og 25 år og er kraftig med mørkt, krøllet hår.

Ifølge politiet har vidner fortalt, at de flere gange har bemærket en ung kvinde i området for cirka to uger siden.

Hun kan have boet i området uden at være tilmeldt Folkeregisteret, men politiet mener, at hun opholder sig et andet sted – muligvis i området omkring Brøndby Strand.

Bygningsarbejdere fandt knogler

Det var bygningsarbejdere, der mandag omkring klokken 14.00, fandt menneskeknogler, der var pakket ind i en trøje. Undersøgelser på stedet har efterfølgende vist, at der er tale om et spædbarn, som har været død i nogen tid og været gravet ned i jorden.

Politiet har obduceret knoglerne, men kan endnu ikke sige noget om alder, køn og årsagen til, at spædbarnet døde.

Hvis du har oplysninger i sagen, kan du kontakte Københavns Vestegns Politi på telefonnummer 4386 1448.