Lille fald i antallet af kvote 2-ansøgere

51.622 har søgt ind på en videregående uddannelse via kvote 2, inden fristen udløb fredag klokken 12.

(ARKIV) Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers taler med Troels Lund Poulsen om udenlandsk arbejdskraft. Forskningsminister Tommy Ahlers lægger op til en saltvandsindsprøjtning til forskning i kunstig intelligens. Godt, for vi kommer ikke udenom, siger professor.. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN/Ritzau Scanpix) (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Fristen for at søge ind på en videregående uddannelse via kvote 2 er udløbet fredag klokken 12. Og tallet for årets kvote 2-ansøgere lander på 51.622.

Det oplyser Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

Kvote 2 er for ansøgere, der bliver vurderet på andet end deres karaktergennemsnit fra en gymnasial uddannelse, når de gerne vil ind på en videregående uddannelse.

Ansøgerne kan eksempelvis lægge vægt på, at de har haft relevant arbejde eller særlige kurser, som giver dem brugbare kompetencer til det specifikke studie.

Der er 1269 færre kvote 2-ansøgere sammenlignet med sidste år, hvilket svarer til et fald på tre procent.

Glad minister

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) er glad for årets ansøgertal.

- Det er rigtig godt, at så mange har søgt ind på en videregående uddannelse. Det er vigtigt at have en uddannelse, en stærk kernefaglighed.

- Netop det, at der bliver lagt vægt på andet og mere end de studerendes gennemsnit, når de søger ind på en videregående uddannelse, håber jeg, vi kommer til at se mere af i fremtiden, siger Tommy Ahlers i pressemeddelelsen.

Han siger videre, at man er ved at undersøge, hvordan tilgangen kan bredes ud.

Det samlede antal ansøgere til en videregående uddannelse i år bliver offentliggjort i juli, når fristen for at søge optagelse via kvote 1 udløber den 5. juli klokken 12.

Den 26. juli får alle ansøgere svar på deres ansøgning.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk