Lille risiko for olie-læk fra væltet vindmøllefartøj

Så længe det blæser, er det ikke muligt at få bugseret det væltede vindmøllefartøj ud for Hvide Sande væk.

Blæst hindrer bugseringen af det installationsfartøj, der lige nu ligger med bunden i vejret i havet ud for Hvide Sande. Men der er ikke den store risiko for, at fartøjet begynder at lække olie, og hvis det skulle ske, vil det ikke få de helt store miljømæssige konsekvenser.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

- Miljømæssigt vil et olieudslip kunne give lugtgener. Umiddelbart er der ikke tegn på, at dieselolien ellers vil forvolde store skader, fordi dieselolie over tid fordamper og forsvinder af sig selv, står der.

Fartøjet gik på grund den 27. januar i år, og den har ifølge Beredskabsstyrelsen 178.000 liter dieselolie ombord.

Det voldsomme blæsevejr fik tidligere på dagen fartøjet, der bliver brugt i forbindelse med havvindmøllearbejde, til at tippe rundt.

Og på grund af vinden er det ikke muligt for Beredskabsstyrelsen at nå ud til den.

- Vi bliver nødt til at vente på, at blæsten stilner af, før vi kan få vendt den og bugseret den væk, siger Lars Høg Schou, der er operativ chef i Beredskabsstyrelsen, til DR Nyheder.

Han mener heller ikke, der er den store risiko for, at den begynder at lække olie.

- Den ligger ned og rør bunden, og der er umiddelbart ingen sten, der slår imod den. Med mindre, der er noget hårdt, som rammer den, eller den bliver kastet rund, så er der ingen grund til at tro, at der skulle gå hul på olietankene, siger han.