LISTE 5 sager om grænseoverskridende adfærd i 'voksen'partierne

Grænseoverskridende adfærd findes ikke kun i ungdomspartierne - også på Christiansborg har der været sager.

I det seneste årti har en stribe sager med grænseoverskridende adfærd ramt flere partier, ungdomspartier samt partikontorer på Christiansborg. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Det er ikke kun partiernes ungdomsafdelinger, der har sager med grænseoverskridende adfærd. Også moderpartierne har siden årtusindskiftet haft en række interne sager.

Her er fem nylige eksempler.

1

Frank Jensens julefrokost - 2004

Socialdemokratiets daværende politiske ordfører Frank Jensen holder 1. maj-tale i 2004. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Partiets daværende politiske ordfører og kronprins måtte undskylde, efter han til en julefrokost angiveligt kom med tilnærmelser til en studentermedhjælper. Frank Jensen selv sagde efterfølgende, at der nok var tale om komplimenter, der ikke blev opfattet i den ånd, de var fremsagt.

2

Jeppe Kofods påskekursus - 2008

Jeppe Kofod trak sig som udenrigspolitisk ordfører efter sagen på DSU's påskekursus. (Foto: Kristian Brasen © Scanpix)

Den daværende udenrigsordfører var gæsteoplægsholder ved Danmarks Socialdemokratiske Ungdoms (DSU) årlige ‘Påskekursus’, der fandt sted i Esbjerg. Ved den efterfølgende fest udviste Jeppe Kofod ifølge en pressemeddelelse fra moderpartiet ‘manglende dømmekraft’ i forhold til en 15-årig, kvindelig kursist, idet han havde seksuelt samkvem med kvinden. Jeppe Kofod gav efterfølgende sin version af sagen til pressen på Christiansborg. I 2014 blev han valgt til Europa-Parlamentet for Socialdemokraterne.

3

Frank Jensens julefrokost - 2011

Frank Jensen til valgfest i 2011 - samme år som en sag opstod efter en julefrokost i økonomiforvaltningen. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Under en julefrokost i økonomiforvaltningen på Københavns Rådhus følte kvindelige medarbejdere sig forulempet af overborgmester Frank Jensen (S). Ifølge Ekstra Bladet blev en kvindelig medarbejder slikket i øret, en anden på halsen, og flere blev omklamret og holdt fast af borgmesteren. Efterfølgende beklagede Frank Jensen, hvis de kvindelige medarbejdere følte sig provokeret af hans opførsel på dansegulvet. Økonomiforvaltningen afsluttede sagen, da de berørte medarbejdere gav udtryk for, at de var tilfredse med håndteringen og ikke ønskede, at der skulle foretages mere, skrev Politiken.

4

Carsten Hansens sommerfest - 2011

Carsten Hansen, daværende minister for by, bolig og landdistrikter, blev centrum for en krænkelsessag efter en sommerfest i partiet. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Ved en sommerfest på spillestedet Copenhagen Jazzhouse blev den daværende minister for by-, bolig- og landdistrikter, socialdemokraten Carsten Hansen, hovedperson i en sag om sexchikane. En kvindelig partisekretær følte sig chikaneret og forulempet af politikeren, der ifølge Ekstra Bladet var meget beruset samt nærgående. Ministeren blev af sine partikammerater og sagen blev afsluttet med et forlig.

5

Alternativets dick-pic-collage - 2017

Uffe Elbæk måtte undskylde, efter en sag om såkaldte dick-pics ramte forsiderne. (Foto: Sophia Juliane Lydolph © Scanpix)

En medarbejder hos partiet på Christiansborg blev på daværænde gruppeformand Josephine Focks foranledning fyret, efter et yngre partimedlem følte sig forulempet efter en fest og klagede til ledelsen. Året efter blev en såkaldt ‘overdrevet festkultur’ i partiet skildret i medierne, efter blandt andet en række klager fra medarbejderne. En central detalje i sagen blev en mail fra partiets daværende pressechef, der opfordrede partiets ansatte til at sende billeder af deres ‘pik i slap tilstand’ som bidrag til en ‘dick-pic-collage’, der skulle være en gave til partiets stamværtshus, Centralhjørnet i København, der fyldte 100 samme år.

FacebookTwitter