LISTE Letbanen har allerede været involveret i mange ulykker

Langt de fleste gange er det modparten og ikke Letbanens skyld, når der er sket ulykker.

Letbanen i Aarhus, set i et sidespejl fra en bil, 19. september 2018. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Allerede inden Letbanens tog kørte med passagerer, var den involveret i flere ulykker. Siden har der været flere uheldige sager for den i forvejen noget udskældte og forsinkede letbane.

Ved et uheld tilbage i januar oplyste Aarhus Letbane, at togene har været involveret i 22 hændelser, store som små.

Flere gange er det sket, at Letbanen er kollideret med andre køretøjer, som det også er sket i dag.

Status efter de første 16 uheld var, at modparten var skyld i samtlige af uheldene enten ved at have overtrådt vigepligten, kørt over for rødt eller krydset sporene uden at se sig for.

Hvad årsagen til dagens ulykke er, vides ikke. To nordmænd, en far og en søn, har mistet livet, og to andre passager i bilen er fortsat indlagt.

1

2017

(Foto: henning Bagger © Scanpix)

September:

Et pizzabud svingede sin bil til venstre i et kryds i Aarhus, hvor venstresving var forbudt, hvilket førte til kollision. Ingen kom til skade.

December:

En 19-årig bilist drejede ud på skinnerne ved krydset Nørreport og Knudrisgade i Aarhus og blev ramt af et tog. Ingen kom til skade.

19. december:

En bilist overtrådte sin vigepligt og blev ramt af et tog i krydset ved biblioteket Dokk1 på havnen i Aarhus. Det resulterede i buler på bilens bagende, men ingen personer kom noget til.

2

2018

(Foto: henning Bagger © Scanpix)

28. januar:

En ung mand blev påkørt af et letbanetog, da han sammen med to venner løb over skinnerne, fordi de ville nå toget. Han slap med knubs og hudafskrabninger.

16. maj:

Et letbanetog ramte en 37-årig cyklist. Sammenstødet skete i krydset mellem Olof Palmes Allé og Brendstrupgårdsvej i Aarhus, hvor hun kørte i den forkerte side af vejen. Den kvindelige cyklist slap med lettere skader, men var ifølge politiet chokeret.

18. maj:

Den forreste del af et letbanetog kørte omkring klokken 16 af sporet i Aarhus. Ingen kom til skade.

7. juni:

En person foretog en u-vending og snittede efterfølgende et tog. Bilisten stak efterfølgende af fra stedet, så om der skete noget, vides ikke.

28. august:

Et letbanetog kolliderede med en personbil på Mindegade ved Dokk1 i Aarhus på vej mod Odder. Personbilen var ved en fejl kommet ind på skinnerne og påkørt. Der var to personer i bilen. En passager blev fastklemt, men var umiddelbart uskadt. Også chaufføren var uskadt.

15. oktober:

Et letbanetog kørte sammen med en personbil i krydset ved Randersvej og Stockholmsgade i det nordlige Aarhus. Det skete, da toget skulle ligeud og bilen til venstre. Føreren af bilen blev kørt til skadestuen for et rutinetjek.

30. oktober

En varevogn kolliderede med et letbanetog i krydset mellem Brendstrupgårdsvej og Oluf Palmes Allé i det nordlige Aarhus. Det uheld endte med kun materiel skade.

1. november

Letbanen var igen involveret i et uheld – samme sted endda. Denne gang var det en personbil, der blev påkørt i siden med relativ høj fart, så den blev skubbet 15 til 20 meter hen ad kørebanen. Føreren af bilen kom med politiets ord ”ikke videre til skade”.

Samme dag kom en fodgænger lidt for tæt på et tog, der strejfede vedkommende. Den pågældende kunne selv gå fra stedet.

20. november:

En 42-årig mandlig cyklist fik lettere skader på sit ene ben, da han af ukendte årsager kørte ud foran et tog, der ramte ham.

22. november:

En kvinde blev ramt af et tog, da hun ville krydse skinnerne i krydset Randersvej/Ringgaden. Kvinden pådrog sig flere knoglebrud som følge af ulykken.

9. december:

En person slap med skrækken, da vedkommende løb ud på skinnerne og blev ramt af et tog i lav hastighed.

13. december:

En bil i en ulovlig u-vending endte med en kollision, hvor bilen og et tog stødte sammen. Ingen kom til skade.

3

2019

(Foto: Per Øxenholt © Scanpix)

Januar:

Et tog stødte sammen med en lastbil i krydset Nehrus Alle-Randersvej i Aarhus. Uheldet skete, da både lastbil og letbane skulle svinge til venstre. Tilsyneladende kom lastbilen for langt over i letbanens spor, og bagenden af lastbilen ramte letbanens forende, der fik materielle skader. Ingen personer kom noget til.

Maj:

Et tog og en lastbil var involveret i en ulykke, da en lastbil bakkede ind i toget i Aarhus. Ingen personer kom noget til, og der var kun lidt materiel skade.

6. juli:

En personbil og et letbanetog stødte sammen på Djursland. To nordmænd, en far og en søn, har mistet livet, og to andre passager i bilen er fortsat indlagt på Aarhus Universitetshospital.

Kilder: Stiften.dk og dr.dk

Facebook
Twitter