Livredderne står klar på affolkede strande

Nu er badesæsonen i gang. Kronprinsessen kan godt finde på at tage en dukkert. Men bare ikke i dag.

Badesæsonen er åbnet.

Fra nu af og de næste par måneder sidder Trygfondens livreddere klar til at rykke ud, hvis der er problemer på 37 af de store, danske strande.

Også selvom vandtemratur og lufttemperatur mest af alt inviterer til en ulden sweater og en stor kop the.

Med Mary på stranden

Konprinsesse Mary var med til at åbne badesæsonen på Tversted Strand i Nordjylland, som i år fik et nyt livreddertårn.

For at holde varmen blev kronprinsessen dog både nødt til at trække i en ekstra varm poncho og gnide hænderne mod hinanden under talen.

Det var ikke til at se på Kronprinsesse Marys tøj, at badesæsonen i dag officielt blev åbnet. Hun var både i forårsdynjakke og den store poncho.

15 grader og ingen gæster

På Hvide Sande Strand i det vestjyske måtte livredder Kristian se langt efter badegæsterne, mens han noterede 15 grader på skiltet - både for vand og luft-temperaturen.

Kun de forbipasserende og hundene hoppede i dag i vandet.

Men en livredder mister ikke så let modet.

- Det er et års tid siden, vi var herude. Så selvom vejret ikke er 'høj sommer', så kribler det alligevel for at kommer herud. Man har savnet det over vinteren alligevel, siger Kristian.

Udsigten er da pæn

På de stille dage bruger livredderne tiden på at fortælle folk, hvordan de skal gebærde sig, når temperaturen siger godt vejr.

Og så nyder de udsigten.

- Det er rart med dage, hvor der er masser af mennesker, liv på stranden og en lille smule at se til. Men en dag som i dag er også rar. Der er lidt mindre stress på, og man kan sidde roligt og holde øje med vandet, lyder der fra Kristian, som også havde shorts på i dagens anledning.

Det var ikke til at se på Kronprinsesse Marys tøj, at badesæsonen i dag officielt blev åbnet. Hun var både i forårsdynjakke og den store poncho.