Livsfarlige bunkere fjernes fra vestkysten

Kystdirektoratet har udpeget omkring 100 betonbunkere på de vestjyske strande, som nu skal fjernes. Bunkerne er til stor fare for både strand- og badegæster.

Betonbunkerne har ligget på de vestjyske strande siden den tyske besættelsesmagt byggede dem under 2. verdenskrig. (© DR)

Kystdirektoratet har ifølge Dagbladet Holstebro-struer udpeget cirka 100 bunkere ud af de i alt 600, som udgør en særlig risiko for badegæster.

Bunkerne, som den tyske besættelsesmagt byggede på de vestjyske strande under 2. verdenskrig, ligger i vandet og er nu så forvitrede, at spidse og rustne armeringsjern stikker ud, i de værste tilfælde lige under vandoverfladen.

En af dem, der glæder sig over dødsdommen over de gamle bunkere, er formanden for Fjand Sommerhusforening ved Holstebro, Bo Bak Quistgaard.

- Det er skønt, at man nu endelig har besluttet at gøre noget ved det. Det er et rent under, at der ikke er sket nogle større ulykker, siger han til DR Nyheder.

Fire kommuner skal bidrage til fjernelsen

De 100 bunkere, der skal fjernes, ligger spredt ud over de fire kommuner Ringkøbing-Skjern, Thisted, Lemvig og Holstebro.

Naturstyrelsen og Kystdirektoratet har tilsammen afsat 9,7 millioner kroner til oprydningen. Desuden skal de fire kommuner bidrage med 20.000 kroner for hver bunker, der bliver fjernet i deres område.

Kommunerne skal inden 15. maj svare på, om de vil deltage i finansieringen.

/DR Nyheder/

Facebook
Twitter