Livsfarligt sprængstof er kommet ind i frit lejde-aktion

Mange er kommet af med håndgranater og andre farlige ting. Sidste frist for aflevering er lørdag aften.

Våben fotograferet hos Vestegnens Politi, tirsdag den 27. juni 2017, under den landsdækkende 'Frit lejde'-aktion. De seneste tal per tirsdag den 27. juni 2017 viser at følgende antal våben er blevet indleveret på Vestegnen: Luft- og fjedervåben: 46 styk. Skydevåben: 205 styk. Blankvåben: 265 Styk. Ammunition: 25.915 styk. Eksplosivstoffer: 79 styk. Andet: 39 styk. Aktionen varer til og med lørdag den 1. juli 2017. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Det strømmer ind med gamle granater og sprængstof i forbindelse med politiets store frit lejde-aktion, der udløber lørdag aften.

Noget af det er livsfarligt at have liggende, lyder det fra Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste, der flere end 220 gange er tilkaldt for at hjælpe politiet med håndteringen.

Cirka 100 håndgranater fra Anden Verdenskrig er afleveret, og desuden er detonatorer, sprængstof og artillerigranater fra 1800-tallet og en engelsk brandbombe blevet afhentet.

- Mængden har overrasket os lidt, men det er dejligt, at folk benytter lejligheden til at komme af med disse farlige genstande på en forsvarlig måde, siger kaptajn D. S. Nielsen fra ammunitionsrydderne i EOD.

Årsagen til, at politiet har givet frit lejde, er, at straffen netop er blevet øget for at besidde skydevåben. På gaden vil besiddelse fremover som udgangspunkt resultere i en straf på fængsel i to år.

Afleveringen kan ske straffrit og anonymt.

/ritzau/