Livstid for drab og hashsmugling

En 31-årig mand er idømt fængsel på livstid for drab, brandstiftelse og indsmugling af 13 ton hash - den største mængde i Danmark nogensinde.

Hashbanden benyttede kapsejleren "Atlantic Privateer" til indsmuglingen af den store mængde hash. (Foto: politiet © Scanpix)

En 31-årig mand er i Østre Landsret idømt fængsel på livstid for drab, brandstiftelse og indsmugling af 13 ton hash - den største mængde i Danmark nogensinde.

Dermed har nævningene slået fast, at den 31-årige dræbte sin overordnede i smugleraffæren ved at slå ham adskillige gange i hovedet med en jernstang og bagefter begrave ham på en nedlagt ålefarm i Nordsjælland.

Den såkaldte "hashbande" havde benyttet kapsejleren "Atlantic Privateer" til indsmuglingen af den store mængde hash.

Hashen er forsvundet

Politiet har aldrig fundet de meget store mængder hash, der hurtigt blev solgt videre fra et lagerhotel i Ishøj, men nævningene fandt det altså alligevel bevist, at der virkelig var tale om så store mængder.

Ud over dommen over den 31-årige blev en marokkaner idømt fem års fægsel og to polakker, fik hver seks år i sagen. Den ene af polakkerne bliver udvist af Danmark efter afsoningen.

Den 31-årige livstidsdømte har allerede appelleret dommen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter