LLO: Stop udlejning af kælderboliger

Den desperate mangel på en bolig, der er til at betale, presser mange til at flytte ind i en kælder. Nu kræver Lejernes Landsorganisation, at kommunerne stopper udlejningen.

Der kan være klamt og usundt. Alligevel er der mange, der bor til leje i kælderværelser, og det vil Lejernes Landsorganisation nu have stoppet. (Foto: dr © dr)

"Kælderværelse til leje, adgang til køkken og bad."

En hurtig søgning på internettet afslører over 15 annoncer, hvor private udlejer kælderværelser alene i københavnsområdet.

Det er ikke tilladt at leje kælderværelser ud til beboelse, alligevel bor mange til leje under jordens overflade, skriver Politiken.

- Det er den letteste sag i verden at finde de første mange kælderværelser til leje bare ved en enkel søgning på nettet, siger Claus Højte, som er sekretariatschef i Lejernes LO i Hovedstaden til Dr Nyheder.

Og det skal stoppes, mener LLO. For kældre er både usunde og ulovlige at bo i.

Kommunerne er sendrægtige, mener Lejernes Landsorganisation

Det er kommunerne, der skal gøre noget ved problemet med at folk bor til leje i kælderlokaler, mener man hos Lejernes LO.

De har nemlig mulighed for at beordre udlejere til at opsige deres lejer. De har også mulighed for at slæbe udlejere i retten, hvis de nægter at smide kælderbeboeren ud.

Det sker yderst sjældent.

Og det er for dårligt mener Claus Højte, som er sekretariatschef i Lejernes LO i Hovedstaden:

- Altså når man som myndighed bliver opmærksom på, at der foregår noget, der ikke er lovligt, så bør man selvfølgelig rette henvendelse til de, der gør det og fortælle dem, at det er ulovligt, siger han til DR Nyheder.

Facebook
Twitter