LO har brudt med Socialdemokratiet

Det nytter ikke at lede efter Socialdemokratiet i hverken LO's værdigrundlag eller fagpolitiske grundlag. LO har brudt med partiet, for at få større frihed når lønmodtagernes interesser skal forsvares. Bruddet koster S otte millioner kroner om året.

En gang for alle er både de økonomiske og de formelle båndmellem LO og Socialdemokratiet brudt. På en ekstraordinær kongres iLO blev hovedbestyrelsen beslutning fra november sidste årgodkendt.

I teorien mister Socialdemokratiet dermed otte millioner konerom året i partistøtte.

I praksis får Socialdemokratiet 20 millioner kroner af LO engang for alle som et plaster på såret.

Beslutningen om bruddet var ikke nem for LO.

- Jeg kan betro jer, at det for mig personligt har været enmeget vanskelig beslutning at afvikle det økonomiske tilskud -specielt i en periode, hvor Socialdemokraterne er trængt idefensiven, sagde LO's formand Hans Jensen.

Dansk Metals formand, Max Bæhring, som er den i LO-toppen, somhar været mest skeptisk og kritisk overfor beslutningen, gavbeslutningen denne besked med på vejen:

- Vi skal støtte de talsmænd, der vil tale vores sag, og demfinder vi flest af hos Socialdemokraterne, fastslog MaxBæhring.

LO's nye fagpolitiske grundlag fastslår nu, at LO fremover skaludnytte mulighederne for at samarbejde med alle partier uansetpolitisk farve, hvis det er til fordel for medlemmerne.