LO: Jobskoler til flygtninge er et godt initiativ

NCC’s jobskoletilbud til flygtninge, der har en håndværksmæssig baggrund, bliver rost af næstformand i LO.

Arne Grevsen, næstformand i LO, roser jobskole-initiativer som NCC's, der får flygtninge hurtigt ud på arbejdsmarkedet.

NCC følger nu i hælene på blandt andre Dansk Supermarked og opretter en jobskole til flygtninge. Jobskolen skal få flere flygtninge ud på arbejdsmarkedet, og næstformand i LO Arne Grevsen roser initiativet, hvor flygtninge med en håndværksmæssig baggrund først vil få sprogundervisning og derefter en praktikplads i en branche, som mangler arbejdskraft.

- Jeg synes, at det er et rigtig godt tiltag. Og det er lige præcis det, vi snakker om; at man skal målrette indsatsen mod der, hvor der er ledige job, forklarer han.

Udfordringen med at få flygtninge hurtigt ud på arbejdsmarkedet er hovedemnet i de igangværende trepartsforhandlinger mellem regeringen, LO og DA. Forud for mødet har en mange kritiseret, at flygtninge tager arbejde fra danske ledige, men næstformanden maner til besindighed.

- Jeg forstår godt argumentet. Men vi skal forstå, at her har man haft fokus på at få flygtninge ud på arbejdsmarkedet.

Ifølge Arne Grevsen er der lignende tiltag målrettet danske ledige. For eksempel i forbindelse med Femern Bælt-forbindelsen.

- Der inviterede man danske ledige til at få de kurser, der var nødvendige for at kunne deltage i bygningsarbejdet. Men man behøver ikke sprogundervisning og undervisning i, hvordan den danske arbejdsplads fungerer, forklarer han.

Direktør i NCC Peter Jonassen forsikrer, at flygtninge efter endt praktik kommer til at indgå på lige fod med danske ledige i jobsøgningen.