LO ønsker gratis bus som forsøg

LO Storkøbenhavn vil have forsøg med gratis busruter i yderområderne af Hovedstadsregionen.

LO opfordrer busselskabet Movia til at overveje gratis busser fra yderområderne og ind til trafikale knudepunkter. (arkivfoto). (Foto: Movia)

LO Storkøbenhavn vil have forsøg med gratis busruter i yderområderne af Hovedstadsregionen

- Vi har nu igennem længere tid konstateret, at der bliver færre og færre der bruger den kollektive trafik som transport til og fra arbejde, siger formanden for LO Storkøbenhavn, Peter Kay Mortensen.

Årsagen til, at færre bruger den kollektive transport skyldes for det første prisen og for det andet drejer det sig om det, som DSB og busselskabet Movia kalder regularitet. På almindeligt dansk: Om man kan regne med, at den kollektive transport kører, og at den kører til tiden.

Det er ofte de tyndt besatte busruter ude i yderområderne der forsvinder når der skal spares, og så er folk henvist til selv at have en bil.

- Movia burde sammen med kommunerne i Hovedstadsregionen overveje at lave forsøg med gratis busser, som kunne transportere passaserer fra yderområderne ind til større trafikale knudepunkter, siger Peter Kay Mortensen, som nu vil sende forslaget videre til Movia.

Facebook
Twitter