LO vil have udskiftet regeringen

LO's formand, Harald Børsting, langer i sin 1. maj tale ud efter regeringen for ikke at tage den stigende ledighed alvorligt.

Formand for LO, Harald Børsting, kritiserer i sin 1. maj-tale, at regeringen ikke tager den stigende ledighed alvorligt. (© DR)

Ledigheden stiger med flere hundrede hver uge, men de eneste, der overser panderynker og bekymrede miner i danskernes ansigt, er ifølge LO-formand Harald Børsting den siddende regering.

Han understreger i sine 1. maj-taler, at regeringen fremover skal droppe gaverne til erhvervslivet og tænke i pakker til den almindelige dansker.

Ingen pakke til den almindelige dansker

- Regeringen siger godt nok, at den gør en masse. Men helt ærligt, er svaret virkelig at lave pakker til bankerne, pakker til erhvervslederne, men ingen pakker til den almindelige dansker, spørger Harald Børsting.

- Faktum er, at flere end 1.500 danskere bliver arbejdsløse hver uge. Regeringens mange pakker til det ene og det andet vil i hele 2009 skabe færre end 8.000 job. Det svarer til, at hver gang, der bliver fyret 10 arbejdere, forsøger regeringen at skaffe job til en af dem, siger han.

Brug for en vækstpakke

- Vi har i den grad brug for en vækstpakke. OECD har forstået det. De økonomiske vismænd har forstået det. Barack Obama har forstået det. Nu mangler vi bare en statsminister, der forstår det, lyder det fra LO-formand.

- Hverken statsminister Lars Løkke Rasmussen eller beskæftigelsesminister Inger Støjberg tager den økonomiske situation alvorlig. Derfor er der brug for nye boller på den politiske suppe, og dem kan socialdemokraternes Helle Thorning-Schmidt levere, mener Børsting.

Facebook
Twitter