Lobbyisme bag beslutning om vaccination

De forskere der sidder med ved bordet i WHO er ofte betalt af de virksomheder, der producerer vacciner. De titulerer bare sjældent sig selv som sådan.

Da WHO i juni i år erklærede influenza A/H1N1 for en pandemi, betød det en kæmpe økonomisk gevinst for medicinalindustrien.

Mange medlemslande - herunder Danmark - har nemlig kontrakter med de store medicinalvirksomheder og er derfor forpligtet til at købe vacciner i tilfælde af en pandemi, skriver Information.

Forskere har dobbeltroller

Men mange af de tilsyneladende uvildige forskere, som WHO benytter sig af, er imidlertid betalt af de firmaer, der producerer vaccinerne.

Og det er et problem, mener professor Tom Jefferson, der er epidemiolog ved Cochrane Center i Rom.

-Det er bekymrende, at mange af medlemmerne i WHO's komitéer, underskriver sig selv med andre titler, selv om de rent faktisk repræsenterer medicinalindustrien, siger han.

Har økonomiske interesser i industrien

En af eksperterne i WHO's særlige H1N1-rådgivningsgruppe, Dr. Albert Ostenhaus, er netop blevet et punkt på den hollandske regerings dagsorden.

Regeringen har indkaldt til et krisemøde, fordi det i en artikel i Science er kommet frem, at Albert Ostenhaus har økonomiske interesser i flere medicinalvirksomheder.

Samtidig er Dr. Albert Ostenhaus i Holland kendt som 'Dr. Flu', fordi han promoverer vaccine som løsningen på epidemier.

Facebook
Twitter