Løj om chikane mod betjent: Nu erkender tidligere LA-ungdomspolitiker

Tidligere næstformand for Liberal Alliances Ungdom forsøgte at intimidere betjent. Nu erkender han omdiskuteret video.

Tidligere næstformand i Liberal Alliances Ungdom, Nicolai Oster, erkender nu, han filmede betjent for at "intimidere hende". Her ses han i en demonstration for fri hash. (Foto: MARIE HALD © MOMENT/Institute)

Første benægtede han ethvert kendskab til videoen. Men nu erkender tidligere næstformand i Liberal Alliances Ungdom, Nicolai Oster, at det var ham, der filmede en kvindelig betjent på Christianshavn i København i en stærkt omdiskuteret video.

Videoen, der er delt vidt og bredt på Facebook, viser Nicolai Oster filme betjenten, mens han nævner hendes børn og andre personlige forhold.

- Det er nogle rigtig søde lyshårede børn, du har. Ved de, hvad mor render rundt og laver, spørger Nicolai Oster betjenten i videoen.

I et Facebook-opslag, som den tidligere ungdomspolitiker skrev sent i aftes, erkender han at have løjet om kendskabet til videoen.

- Jeg indrømmer. Det er mig, der var bag kameraet i den video. Men jeg har aldrig haft til hensigt, at den skulle publiceres eller offentliggøres, skriver Nicolai Oster.

I opslaget siger han også, at det ikke er ham, der efterfølgende har lagt videoen på internettet, og at det var en fejl at offentliggøre den, fordi ”det aldrig skal gå ud over venner, familie eller børn”. Kort efter lukkede han sin Facebook-profil.

I et opslag på Facebook erkendte Nicolai Oster sent i går aftes, at han stod bag videoen, der havde til formål at "intimidere" en kvindelig betjent. Kort tid efter valgte han at lukke sin Facebook-profil. DR har fjernet Nicolai Osters profilbillede. (© Skærmprint fra Facebook.com)

Afviste blankt at stå bag

I går benægtede Nicolai Oster derimod ethvert kendskab til videoen i interviews med både DR og TV 2.

Den her video, hvor en kvindelig, lyshåret politibetjent bliver filmet, hvor hendes børn og hvor hun bor, bliver nævnt. Har du filmet den video?

- Nej, det har jeg ikke. Det ved jeg, der bliver påstået fra flere sider. Det er rigtigt, jeg har tidligere har været aktiv og stadig er aktiv i kampen ude omkring Christianshavn med at filme og udstille betjente. Tidligere har jeg stået frem og udstillet betjente – så hvorfor skulle jeg skjule mig nu, svarede Nicolai Oster til DR i går.

Kan du simpelthen blankt afvise, at du har kendskab til, hvem der har optaget den her video?

- Ja. Jeg synes, videoen er grov. Absolut. Min opfattelse er, at det et forsøg på at skræmme og intimidere ved at vise, man kan altså godt finde ud af ting, hvis de her betjente render derude (Christiania, red.).

Er det i orden at nævne børn?

- At gøre det konsekvent? Nej. Men jeg tror, det er et forsøg på at statuere et eksempel, sagde Nicolai Oster.

Anholdelse på Christianshavn bag chikane

At Nicolai Oster, der i dag er bosiddende i Schweiz, står bag videoen, bekræftes også af flere kilder, som DR Nyheder har været i kontakt med. Det passer også med, at Nicolai Oster i dagene omkring optagelsen ses på andre videoer offentliggjort på internettet, mens han filmer den pågældende betjent på Christianshavn.

Den tidligere ungdomspolitiker har tidligere offentliggjort oplysninger om den kvindelige betjent, der på daværende tidspunkt var tilknyttet Københavns Politis Taskforce Pusher Street.

I en samtale med en medaktivist på Facebook skete udvekslingen af oplysninger om den kvindelige betjents personlige forhold i dagene omkring den 20-21. juni, hvor videoen af betjenten er optaget. Angiveligt som en reaktion på, at betjenten i dagene forinden havde anholdt en af aktivisterne i området omkring Christiania.

Liberal Alliances Ungdom tog i går afstand fra videoen og henviste til, at Nicolai Oster hverken har tillidsposter i ungdomspartiet eller i Liberal Alliance. Nicolai Oster meldte sig ifølge DR Nyheders oplysninger ud af Liberal Alliances Ungdom og dermed Liberal Alliance i går.

DR Nyheder har her til morgen forsøgt at få en kommentar fra Nicolai Oster. Det har ikke været muligt.

FacebookTwitter