Løkke: Ikke odiøst at tale om skattesag

En afslappet Lars Løkke Rasmussen sagde i dag til joúrnalister, at det intet odiøst er i at tale om Thornings skattesag, når bare loven holdes

Lars Løkke Rasmussen optrådte i dag væsentligt mere afslappet i journalisternes selskab (© DR)

Lars Løkke Rasmussen var afslappet, da han i dag blev mødt af en flok spørgelystne journalister mellem to møder på Christiansborg. Han lagde ud med at slå fast, at der intet odiøst er i at drøfte Helle Thorning Schmidts skattesag.

Spindoktormøde

Anledningen var et spørgsmål om, hvorvidt Lars Løkke Rasmussens daværende spindoktor, Michael Børsting og Troels Lund Poulsens spindoktor, Peter Arnfeldt på et møde skulle have drøftet skattesagen.

Lars Løkke Rasmussen mente, at skattesagen var det store samtaleemne på mødetidspunktet, hvorfor emnet sikkert har været drøftet, og det finder han ikke odiøst.

Springende punkt

Lars Løkke Rasmussen derfinerede sagens springende punkt meget klart: - Har jeg eller folk omkring mig på mit initiativ medvirket til at gøre noget ulovligt.

Løkke understregede, at det ikke er kriminelt, at der i venstre er blevet talt om Thornings skattesag. Det har alle talt om.

- Det afgørende er, har der fundet magtmisbrug sted i forbindelse med Thornings selvangivelse, og har der været en ulovlig læk af personlige skattepapirer.

Sagen ruller

Løkke fastslog, at det nu skal afgøres om nogen har lækket oplysninger eller begået magtmisbrug.

- Politiet undersøger det ene, en undersøgelseskommission skal undersøge det andet, jeg har fuld tillid til det, og så har jeg ikke flere kommentarer.

Facebook
Twitter