Løkke om formandspost: Jeg ved ikke, om Støjberg har den rigtige alder og fysik til den tid

I eftermiddag regner statsministeren med at blive valgt til formand, men andre interesserede er velkomne til at stille op.

- Jeg forholder mig slet ikke til 'efter mig'. Jeg tror på, at jeg bliver valgt til formand. Vi har noget at byde på. Jeg har noget at byde på.

Sådan lød det fra Lars Løkke Rasmussen efter sin formandstale ved Venstres landsmøde i Herning lørdag.

Der er valg til formandsposten i Venstre i eftermiddag.

I går meldte udlændingeminister Inger Støjberg (V) ud, at en næstformandspost ikke er noget for hende. Dog var hun ikke afvisende over for at gå ind i formandskampen - på sigt.

Løkke: Men har hun alderen og fysikken?

Lars Løkke Rasmussen tvivler på, at Støjberg har alderen og fysikken til at være hans efterfølger, da han bliver spurgt til hendes overvejelser:

- Jeg kan ikke gennemskue, om hun har alderen og fysikken til det. For det er jo om mange, mange år, siger han og tilføjer:

- Jeg tror og håber, at jeg bliver valgt til formand ved valget i eftermiddag. Derefter skal vi vinde folketingsvalget, og jeg skal være statsminister. Så det har lange udsigter.

Indtil nu har det været Kristian Jensen (V), der har haft en stærk position i Venstre som mulig arvtager til formandsposten.

Lars Løkke Rasmussen har selv været med til at køre Kristian Jensen i stilling som sin arvtager, men lørdag holder han fast i, at han har tænkt sig at fortsætte på posten i lang tid fremover.

Da Lars Løkke senere igen bliver spurgt, om han opmuntrer andre til at komme på banen i kampen om at efterfølge ham:

- Jamen, vi har valg i eftermiddag til formandsposten. Så kan de jo bare stille op, hvis de er interesserede.

Støjberg: Jeg har viljen

Støjberg har dog ikke gjort endeligt op med sig selv, om hun vil melde sig som kandidat:

- Hvis man vil være formand for Venstre, skal man have evnen, lysten og viljen. Og der er ingen som helst tvivl om, at jeg ved med mig selv, at jeg ikke er sådan en, der blæser omkuld, hvis det blæser. Så jeg har viljen. Men evnen og lysten har jeg ikke gjort op med mig selv, om jeg har, siger hun.

Tidligere på ugen kom hun med en lignende udtalelse til den politiske hjemmeside Altinget.dk.

Direkte adspurgt, om hun mener, at Kristian Jensen skal være den næste formand svarer hun, at ‘den, som bliver valgt til at være formand for Venstre, skal være formand for Venstre.’