Løkke om SF og DF's milliard til ældre: 'Hver dag, når du åbner en avis, vil SF bruge penge'

SF og DF kræver en milliard mere til ældre, end hvad Venstres velfærdsløfte lægger op til.

Det er nødvendigt med en årlig ældremilliard oveni i Løkkes velfærdsløfte, det mener både SF og DF, som har givet håndslag på, at de vil kæmpe sammen om pengene efter valget. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Uanset hvem, der bliver statsminister efter valget, vil partiformændene Pia Olsen Dyhr (SF) og Kristian Thulesen Dahl (DF) samarbejde om at øremærke en milliard kroner mere til de ældre om året.

Men kravet fra de to formænd får en lunken modtagelse fra Lars Løkke Rasmussen (V).

- Jeg kan ikke tage det alvorligt, at SF bare vil bruge nogle penge, siger han og tilføjer, at det til gengæld altid er lykkedes Venstre at finde løsninger på ældreplejen med Dansk Folkeparti, så det er han "åben overfor".

- Hver dag, når du åbner en avis, så vil Pia Olsen Dyhr bruge penge på alt muligt. Vi bruger i dag fem milliarder kroner mindre om året, fordi vi fører en klogere udlændingepolitik, siger Lars Løkke Rasmussen og henviser til besparelser, som blandt andet skyldes kontanthjælpsloftet og lavere integrationsydelse.

- SF vil rive kontanthjælpsloftet ned og dermed lempe vores udlændingepolitik markant. Men man kan ikke både blæse og have mel i munden, siger han.

Artiklen fortsætter efter videoen

S: 'Det er en rigtig god nyhed'

Hos Socialdemokratiet får DF og SF's krav om en milliard kroner mere til de ældre en noget varmere velkomst.

- Det er en rigtig, rigtig god nyhed. Vi har de samme ambitioner, både når det handler om ældrecentre og hjemmeplejen, siger Mattias Tesfaye fra Socialdemokratiet og tilføjer, at pengene især bør gå til "flere hænder tæt på borgerne".

Socialdemokratiets Mattias Tesfaye er glad for DF og SF's nye krav om en milliard mere til de ældre. Men det vil kræve en socialdemokratisk regering at få indført, mener han. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Meldingen fra DF og SF kommer, efter Lars Løkke Rasmussen onsdag præsenterede sit velfærdsløfte, hvor han og Venstre lægger op til at lade de offentlige udgifter stige med 0,65 hvert år frem til 2025, for at komme de flere børn og ældre til gode.

- De seneste fire år har Lars Løkke ført en politik, der har ramt velfærdsstaten ret hårdt. Nu hopper han så ud midt i valgkampen som socialdemokrat, siger Mattias Tesfaye.

Selv om DF også er afsender på kravet om en milliard kroner ekstra, mener Mattias Tesfaye, at det kræver en socialdemokratisk regering at få gennemført.

- Lars Løkke er afhængig af Liberal Alliances mandater. Og både LA og De Konservative vil have skattelettelser, og man kan ikke få både skattelettelser og velfærd, siger han.

Det er ikke første gang, at Pia Olsen Dyhr og Kristian Thulesen Dahl giver hinanden håndslag på et samarbejde midt i en valgkamp.

Tilbage i 2015 gav de hinanden håndslag på, at de ville sørge for bedre forhold for dagpengemodtagere.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter