Tema Årsdag for terror i København

Løkke ved Krudttønden: Vi er ikke gode nok til at ære vores helte

Det er vigtigt at ære vores helte, sagde statsministeren, da han lagde blomster ved Krudttønden.

I dag er det et år siden, at to personer mistede livet, da et terrorangreb ramte København.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lagde blomster ved Kulturhuset Krudttønden, hvor det første angreb fandt sted, inden turen gik videre til synagogen i Krystalgade, hvor Løkke også lagde blomster.

Ved Krudttønden mistede Finn Nørgaard livet, og han fortjener hæder, lød det fra Lars Løkke Rasmussen.

Årsdag for terror i København

Den 14. februar 2016 er det et år siden det værste terrorangreb på dansk jord i nyere tid. Ved et angreb i Krudttønden på Østerbro blev en civil mand dræbt og fire betjente såret. Senere på natten slog gerningsmanden til mod synagogen i Krystalgade, hvor en frivillig vagt blev dræbt og to betjente såret. Nogle timer senere blev gerningsmanden selv dræbt under en skudveksling med politiet.

Gå til tema

- Jeg har den største respekt for Finn Nørgaard og de varmeste følelser for hans familie på grund af den måde, han intuitivt handlede på og formentligt forhindrede, at det, der skete, ikke udviklede sig værre, end det gjorde.

Også Dan Uzan, som stod vagt ved den jødiske synagoge i Krystalgade, mistede livet ved angrebet.

Derfor er der også indstiftet en pris i Finn Nørgaard og Dan Uzans navne, der fremover uddeles på deres fødselsdage. Med hædersprisen følger der 200.000 kroner til velgørende formål.

- Det er en pris, der kommer ud til at vandre, og det er en donation, der kan bruges på det arbejde, der sættes i gang. Det er det fornemmeste, at både Dan Uzans familie og Finn Nørgaards, i stedet for at føle vrede og aggression, æres minderne ved at sætte sig i spidsen for et arbejde, der kan bygge bro, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Se Lars Løkke Rasmussen lægge en krans og tale om årsdagen for terrorangrebet i videoerne herover og herunder.

Tryk på play