Loft også inde over Kjærs skattesag

Departementschef Peter Loft har ikke kun blandet sig i Helle Thorning Schmidts skattesag. Han har også overvåget Henriette Kjærs skattesag.

Departementschef Peter Loft har også skaffet sig adgang til De Konservatives Henriette Kjær og hendes samlever Erik Skov Pedersens fortrolige skatteforhold.

Peter Loft er havnet i stormvejr, efter det er kommet frem, at han har været involveret i Skats behandling af Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnocks, skattesag.

Men allerede i en periode fra 2002 til 2005 bad Peter Loft kontorchef Michael Bjørn Hansen i det daværende Told- og Skattestyrelsen om at overvåge Henriette Kjær og Erik Skov Pedersens økonomi.

Videregav informationer til statsministeriet

Peter Loft videregav oplysningerne til Anders Fogh Rasmussens departementschef i Statsministeriet Nils Bernstein.

- Han bad mig direkte om at skrive til ham, når der var noget nyt i konkursbehandlingen af Erik Skov Pedersens firma, og jeg sørgede så for at hente oplysningerne, siger Michael Bjørn Hansen.

Måske ulovligt

- Jeg vurderer, at Peter Loft brød loven ved at give fortrolige oplysninger indhentet af Told og Skat videre til Statsministeriet, siger Michael Bjørn Hansen til B.T.

Men den vurdering er lektor i offentlig ret Sten Bønsing fra Juridisk Institut ved Aalborg Universitet ikke enig i.

- Departementschefen skal følge med i aktuelle eller principielle sager. Det kan sagtens være en sag som Henriette Kjærs, siger han til Politiken. Han uddyber at departementschefen har en pligt til at holde sin minister orienteret for at "klæde ham på politisk."

Via Peter Loft blev Statsministeriet derved advaret om, at Henriette Kjær og Erik Skov Pedersen eksemplevis var blevet overbelånt, og at Kjær var på vej i RKI for ubetalte regninger.

Peter Loft vil ikke tale med pressen, før han har afleveret en redegørelse til skatteminister Thor Möger Pedersen (SF).

Facebook
Twitter