Lokalformand efter møde i Ungdomshuset: Jeg fornemmede lidt røde ører

Brugerne af Ungdomshuset på Dortheavej er som ofte stille og rolige, lyder det fra formanden for Bispebjerg Lokaludvalg.

Sådan så det ud, da der under aftenens flere time lange møde i Ungdomshuset på Dortheavej blev holdt rygepause. (Foto: Maja Flinthøj © dr)

Her til aften har brugerne af Ungdomshuset på Dortheavej holdt møde oven på de store uroligheder i går.

Ingen af de unge har ønsket sig at udtale sig om, hvad der kom frem på mødet, men blandt gæsterne var for en kort stund Alex Heick, der er formand for bydelens lokaludvalg, Bispebjerg Lokaludvalg.

Han var med for at høre, hvad de unge egentlig havde at sige om demonstrationen, der udviklede sig voldsomt og voldeligt.

- Jeg havde lidt fornemmelsen af lidt røde ører, siger han og fortsætter straks.

- Ungdomshuset har ligget her i 10 år, og vi har aldrig haft problemer med dem. Det var så atypisk det, der skete i går, så det ville være interessant at høre, hvad de har gang i, for vi har altid haft en rigtig god kontakt, siger Alex Heick.

Han understreger, at han på det kraftigste tager afstand fra den vold og det hærværk, der fulgte med i kølvandet på den varslede demonstration gennem København i går på 10-årsdagen for rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69.

Ved du, om det er nogle af dem derinde fra Ungdomshuset, som var med til at lave de her ting i går?

- Det aner jeg oprigtig talt ikke, men jeg tror det ikke, for de kontaktpersoner, jeg snakkede med, fortalte, at de forsøgte at opløse demonstrationen, da den udviklede sig nede på Jagtvej. Jeg kan dog ikke tale på Ungdomshusets vegne, men det lød ærligt og fornuftigt, siger Alex Heick.

Alex Heick tror ikke, at det var nogle af de faste brugere af Ungdomshuset, der stod bag urolighederne. (© dr)

Mulig forklaring på fundne petanquekugler og spyd

Kun én gang i den 10 år lange periode med et ungdomshus i lokalområdet, har der været store problemer. Det var for syv år siden, da noget lignende i går fandt sted, fortæller han og oplyser, at man holder et jævnligt såkaldt dialogforum med de unge for netop at snakke om ting, der kunne blive problemer, for eksempel for høj musik til festerne eller grafitti.

Næste dialogforum er om et par dage.

- Fra min side får det i går ingen konsekvenser, for jeg tror ikke at det er noget, der er planlagt derinde. Det skete, fordi sådan en demonstration tiltrækker alt, der kan kravle og gå af autonome typer fra hele landet. Men selvfølgelig var det, der skete i går, fuldkommen uhyrligt, siger lokalformanden.

Men politiet fandt stadig petanquekugler og et spyd derinde?

- Mig bekendt er de petanquekugler nogle, som de spiller med ude i gården hele sommeren. Apropos det spyd, så har jeg hørt om det før, for det er noget med, at man har haft en "cykelbattle", hvor de forsøger at vælte hinanden af - og der sidder en pind bag på cyklen med et flag på - det var også det, jeg hørte, for jeg spurgte selv ind til det derinde (på mødet, red.).

Men hvad med malingbomberne, som også blev fundet inde i huset?

- Pas. Jeg kan kun tage afstand fra det, der skete i går, og kunne ikke drømme om at forsvare det. Lad politiet tage sig af det, og så må de ansvarlige få den straf, de skal have, siger Alex Heick.

I morgen der anmeldt en fest på den tidligere grund for Ungdomshuset, på Jagtvej 69, ligesom der også er planlagt en fest i det nye hus på lørdag.

Facebook
Twitter