Lokomotivføren Thomas Boldt er træt af sin arbejdsgiver.
Sammen med andre DSB-ansatte har han derfor forladt S-togene for at holde fagligt møde foran Hovedbanegården i København og diskutere de aftaler, der er forhandlet på plads mellem parterne det seneste halve år.
- Vi er normalt meget overbærende, men vi er nået til et punkt, hvor det må stoppe. Vi vil have fair forhold og ordentlig behandling, siger lokomotivfører og talsmand Thomas Boldt.
Han mener, at DSB tolker aftalerne, som de vil, mens de efterlader togpersonalet i uvished.
- Det kan ikke være rigtigt, at jeg kører på et arbejde uden at vide, hvad jeg har at forholde mig til, og det vi er blevet enige om, bliver af DSB hele tiden til et fortolkningsspørgsmål. Behandlingen af os medarbejdere er dårlig.
Langvarig konflikt
På grund af det faglige møde blandt de ansatte holder S-toge i hele København stille. DSB kalder arbejdsnedlæggelsen overenskomststridig, da den ikke på forhånd er varslet.
Flere gange i løbet af foråret har DSB-ansattes arbejdsnedlæggelser lammet togtrafikken, fordi forhandlingerne om en ny overenskomst er endt som en kompliceret, langvarig konflikt.
Konflikten startede, da DSB i 2017 meldte sig ind i Dansk Industri. Her overgik virksomhedens medarbejdere til private overenskomster, og en række lokalaftaler blev opsagt, hvilket fik ansatte til at frygte forringede vilkår. Underdirektør i DSB, Poul Gemzøe-Enemark, har dog flere gange afvist, at dette skulle være tilfældet.
- Der er muligvis nogle andre regler for, hvordan arbejdet bliver udført, men i det store hele arbejder de ansatte, som de altid har gjort, sagde han i april.
Ovenpå dagens strejke erkender kommunikationschef Niels-Otto Fisker, at DSB har haft tekniske problemer, som har udskudt udbetalingen af variable tillæg til lokoførere.
- Det er vi selvfølgelig meget kede af. Det er dybt beklageligt, siger han ifølge Ritzau og fortæller, at DSB fredag har tilbudt medarbejderne, at de kan få en straksudbetaling.
Opdateret med citat fra Niels-Otto Fisker 13:29.