Tema Rocker-konflikt på Sjælland og Lolland-Falster

Lolland forbyder rockerborg i tre måneder

En konflikt mellem grupperne Mongols og Satudarah betyder, at myndighederne nedlægger et opholdsforbud.

De mange sammenstød og skyderier har også fået politiet til at indføre visitationszoner i både Maribo og Sakskøbing. (Foto: Anne Bæk © Scanpix)

Artiklen er opdateret med kommentarer fra borgmester i Lolland Kommune Holger Schou Rasmussen (S) og politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Kim Kliver.

En adgang forbudt-seddel bliver foreløbig hængende på rockergruppen Satudarahs hus i Maribo på Lolland.

Opholdsforbuddet blev iværksat 6. oktober, og her 14 dage senere har kommunen valgt at det skal fortsætte i tre måneder.

Rocker-konflikt på Sjælland og Lolland-Falster

Konflikt mellem Satudarah og Bandidos er blusset efter et stort masseslagsmål i Herlev den 27. oktober. Også rockergrupperne Gremium og Mongols MC er involveret i lokale konflikter på kryds og tværs på Sjælland og Lolland-Falster.

Gå til tema

- Hvis de aktiviteter skaber utryghed og usikkerhed for naboer og borgere, så har vi mulighed for at skride ind. Det vurderer vi huset har gjort også efter skyderiet for 14 dage siden, siger den socialdemokratiske borgmester i Lolland Kommune Holger Schou Rasmussen.

En bestemmelse i Rockerborgloven, der er en del af Bandepakke III, giver myndighederne lov til at forbyde brug af visse matrikler, hvis man mener, at det kan stække en eventuel konflikt.

- Konflikten har medført, at der er en række borgere og naboer, som er blevet utroligt bekymrede for situationen og det kan vi simpelthen ikke have inde i en by, at der bliver skudt til højre og venstre og at der foregår aktiviteter, der ikke giver den ro, der skal være, siger Holger Schou Rasmussen.

Ifølge en pressemeddelelse fra Lolland Kommune har der siden marts har været en stribe voldelige episoder, hvor personer fra grupperne Mongols og Satudarah står over for hinanden.

Ifølge politiet drejer uenigheden sig om det kriminelle marked. Midt i september fandt betjente knive, slagvåben og penge, da de ransagede i klubhuset i Maribo.

-Hvis der er udsigt til at Satudarah vender tilbage, så forlænger vi simpelthen de tre måneder, siger borgmesteren, og fortsætter:

-Der skal ikke være skyderi eller kriminalitet eller andre utrygskabende handlinger i sådan et hus, for så vil vi bruge loven.

Tidligere i september fandt politiet to oversavede jagtgeværer hos en 19-årig fra bandemiljøet i Nakskov.

De mange sammenstød og skyderier har også fået politiet til at indføre visitationszoner i både Maribo og Sakskøbing.

Visitationszonerne giver politiet ret til at visitere folk, selv om man ikke har en konkret mistanke mod dem.

Visitationszonerne er i dag blevet forlænget frem til fredag den 3. november klokken 16.00 af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Ved vores operative tilstedeværelse i området har vi konstateret, at der stadigvæk er aktiviteter rettet mod hinanden i de to grupper, og som følge deraf vil politiet fortsætte den synlige og målrettede tilstedeværelse, fastslår politiinspektør Kim Kliver i en pressemeddelelse.