Lommetyve hærger København

Antallet af lommetyverier i hovedstaden er eksploderet i år. Det er især rumænere og andre østeuropæere, der står bag de mange tyverier. Mange kommer hertil i fyldte turistbusser.

1,2, 3, så er den væk. Antallet af lommetyverier i København er eksploderet i år. Specielt rumænere står bag. (Foto: Ingelise Carlsen)

Du mærker et puf og så har en langfingret person haft fingrene helt nede i din rygsæk, eller du kigger væk i et splitsekund, og så er den væk - din taske, din pung eller din mobiltelefon.

Sandsynligheden for at blive udsat for et lommetyveri har i år - på trods af en kølig sommer - været glohed.

Antallet af sager er i 2007 steget med en tredjedel i forhold til forrige år, og det er især rumænere og andre østeuropæere, der står bag de mange lommetyverier.

Kommer hertil i busser

De kriminelle østeuropæere kommer blandt andet hertil i turistbusser, som transporterer dem helt ind i hjertet af København, fortæller efterforskningsleder Henrik Svindt fra Københavns Politi til Radioavisen:

- Specielt rumænere har været her i stor stil hen over sommeren. De opererer typisk i grupper på to-fem personer. De er - inden for deres felt - må vi nok sige, meget professionelle. De er dygtige, og de er hurtige.

Organiseret kriminalitet

Meget tyder på, at der er tale om organiseret kriminalitet, og for to uger siden stormede politiet en lejlighed på amager, der fungerede som central for rumænske lomme - og tricktyve.

Henrik Svindt forklarer, at årsagen er, at Rumænien er kommet med i

EU
, og dermed også i Schengen-samarbejdet, hvor de kan rejse frit rundt i Europa.

Forudsat at de ikke begår kriminalitet kan de opholde sig i hvert enkelt land i op til tre måneder som turister.

Facebook
Twitter