LTF-advokat klager over politiets bandeforbud

Det skal være domstolene og ikke politiet, der forbyder bander, mener Michael Juul Eriksen.

Loyal to Familia har omkring 200 medlemmer. Arkivfoto. (Foto: Scanpix danmark stf © Scanpix)

Et straksforbud mod banden Loyal to Familia (LTF) møder hård modvind fra forsvarer Michael Juul Eriksen.

Han er advokat for LTF og klager nu over beslutningen om at forbyde banden fra i dag.

- Jeg påklager det til Rigsadvokaten i dag og anmoder om opsættende virkning, lyder det fra Michael Juul Eriksen.

Det er Københavns Politi, der har truffet den administrative beslutning om at forbyde LTF, indtil en retssag mod banden er afsluttet ved de danske domstole. Her skal det afgøres, om LTF er en forening, der har et voldeligt formål.

Forbuddet betyder blandt andet, at LTF-medlemmer kan blive anholdt og sigtet for at bære trøjer og kasketter med bandens logo på.

- Vi er ikke overraskede over afgørelse, idet vi følte, at den beslutning var truffet fra start af, uddyber Michael Juul Eriksen.

Advokat: Forbud rammer kun tøjmærker

LTF-advokaten har tidligere været meget kritisk i forhold til et forbud mod LTF.

Over for DR Nyheder har han blandt andet givet udtryk for, at han mener, et forbud vil koste for mange penge og tage for meget tid fra politi og domstole.

- Et forbud vil komme til at tage adskillige år og være ekstremt ressourcekrævende. Udbyttet vil maksimalt være, at man kommer til at forbyde visse tøjmærker. Det vil ikke ændre på, at disse mennesker eksisterer, har han udtalt.

Menneskerne både kender og støtter hinanden. Det vil et forbud ikke ændre på, mener han.

Han mener også, at det er i strid med grundlovens ånd, at Københavns Politi midlertidigt kan forbyde LTF, inden spørgsmålet er prøvet ved en domstol.

- Da grundloven blev lavet, var retssystemet ikke som i dag med lange ventetider. Det betyder, at den udøvende magt reelt kan nedlægge et forbud mod foreninger, og så tager det år, før man får en domstolsprøvelse på, om dette var berettiget.

Rigsadvokat: Vi venter på klagen

Rigsadvokaten har endnu ikke set en klage fra Michael Juul Eriksen og Loyal to Familia.

Men når den kommer ind, ser myndigheden på den.

- Vi vil hurtigst muligt tage stilling til, om forbuddet skal have opsættende virkning. I første omgang skal vi dog lige modtage klagen, siger pressetalsmand hos Rigsadvokaten Simon Gosvig.

Facebook
Twitter