Luft under vingerne: Danske lufthavne sætter ny rekord

700.000 flere fløj fra Danmark i 2018 i forhold til året forinden.

Københavns Lufthavn havde 15,1 millioner afrejsende passager sidste år. (ARKIV) (Foto: Claus bech © Scanpix)

18,2 millioner passagerer tog plads på et fly i en dansk lufthavn sidste år.

Det er det største antal nogensinde, konstaterer Danmarks Statistik, som måler en samlet fremgang på fire procent i forhold til 2017.

- Vi flyver mere end nogensinde før, blandt andet på grund af billige billetter, nye spændende destinationer og en generelt stigende velstand i Danmark, som vi veksler til ferie og flyrejser, siger Jacob Pedersen, der er luftfartsanalytiker i Sydbank.

Udlandsrejserne hitter

Ni ud af 10 flypassagerer havde kurs mod en udenlandsk destination, og der er fremgang i alle Danmarks fire største lufthavne.

Københavns Lufthavn havde 555.000 flere passagerer i forhold til 2017, mens Billund, Aalborg og Aarhus har øget passagertallet med henholdvis 11, 31 og 83 procent.

Omvendt så indenrigstrafikken en tilbagegang på en procent, hvilket svarer til 14.000 færre passagerer.

Ingen tegn på afmatning

Så længe den økonomiske fremgang fortsætter, vil flere fortsat vælge at flyve, vurderer Jacob Pedersen.

- Mange har tidligere været vant til at flyve én gang om året, typisk i sommerferien. Men i dag flyver mange to eller tre gange, for eksempel på ski- og storbyferie, siger luftfartsanalytikeren.

Også vores skandinaviske naboer måler fremgang. Gardermoen Lufthavn i Oslo har set en stigning på fire procent i forhold til året før, mens Arlanda Lufthavn i Stockholm fik en procent flere passagerer.

FacebookTwitter