Lufthavnsansatte i København kræver sikkerhedsmøde

Selvmordsbomben sprang i check-in området i Bruxelles, og det har skabt usikkerhed hos medarbejderne i Københavns Lufthavn.

Københavns Politi har siden i går valgt at indsætte flere patruljer i lufthavnen og skærpe opmærksomheden. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Under gårsdagens terrorangreb i Bruxelles detonerede selvmordsbomberne i check in-området i Zaventem Lufthavn i Bruxelles og dræbte mindst 14 og sårede over 80 personer.

Det har skabt usikkerhed hos en gruppe medarbejdere i Københavns Lufthavn, som nu efterlyser et møde med lufthavnen og politiet om sikkerheden for personalet.

Det skriver Avisen.dk.

- På baggrund af de her begivenheder vil vi invitere lufthavnens security og politiet i lufthavnen til at komme og fortælle vores tillidsfolk om situationen, siger Henrik Bay-Clausen, formand for 3F Kastrup, til Avisen.dk.

3F Kastrup organiserer lufthavnspersonale inden for blandt andet catering, brand og redning, bagage og transport.

- Sidst, der var en bombetrussel i lufthavnen, undrede vi os noget over, at man evakuerede alle passagererne, mens man ikke evakuerede personalet, der befandt sig bag en gipsvæg, siger Henrik Bay-Clausen.

Politi og lufthavn er klar til et sikkerhedsmøde

Hos Københavns Lufthavn hilser man foreslaget om et sikkerhedsmøde velkomment.

- Det er vigtigt, at medarbejderne i Københavns Lufthavn kan føle sig trygge, når de går på arbejde. Derfor vil vi sammen med politiet gerne mødes med fagforeningerne, siger Johnnie Müller, sikkerhedschef i Københavns Lufthavn, til DR Nyheder.

Samme melding kommer fra Thorkild Fogede, politidirektør i Københavns Politi, der også er klar til at tage et møde med lufthavnspersonalet.

- Der var det særlige ved eksplosionen i Zaventem (lufthavnen i Bruxelles, red.), at det skete uden for sikkerhedsområdet. Derfor kan vi godt forstå, at personalet i lufthavnen vil have en dialog og har behov for selv at føle sig tryg, siger han

- Personalet og politiet har en fælles opgave i at sørge for sikkerheden hos de rejsende.

Københavns Politi har siden i går valgt at indsætte flere patruljer i lufthavnen og skærpe opmærksomheden.

3F Kastrups forslag om et sikkerhedsmøde bakkes op af både HK Service Hovedstaden og Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Fagforening, VSL, som også har en del medlemmer, der arbejder i lufthavnen.