Lufthavnsstrejke i Tyskland: Flere end 1.000 passagerer til og fra Danmark bliver berørt

Lufthansa har på forhånd aflyst otte flyvninger til og fra Danmark i dag.

Adskillige tusinder af flypassagerer må i dag gå forgæves på grund af lufthavnsstrejke i Tyskland. (Foto: Marijan Murat © Scanpix)

Sikkerhedspersonale i otte tyske lufthavne nedlagde i nat arbejdet, og det vil berøre i alt 220.000 passagerer i løbet af dagen, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Strejken vil også berøre passagerer, som skal flyve til eller fra Frankfurt eller München til Danmark.

Det oplyser Kasper Hyllested, der er pressechef i Københavns Lufthavne.

Han oplyser, at det tyske selskab Lufthansa indtil videre har aflyst tre ud af fem rotationer mellem Frankfurt og København.

Desuden har Lufthansa aflyst en ud af fire rotationer mellem Frankfurt og Billund.

- Dermed aflyser Lufthansa på forhånd otte flyvninger til og fra Danmark, hvilket ventes at berøre flere end 1.000 passagerer, der vil blive ombooket til andre afgange, skriver han i en mail.

SAS forventer indtil videre at flyve tre gange fra København til Frankfurt, og det samme vil være tilfældet med henholdsvis fem og to flyrejser til og fra Hamborg og Hannover.

Hvis ens fly er blevet aflyst, skal man dog ikke forvente at kunne booke sig ind på en af dagens SAS-flyvninger

- Samtlige SAS-flyvninger til og fra de tre destinationer er blevet lukket for bookinger. Det samme er tilfældet på ruten mellem København og München, hvor samlet syv afgange i hver retning hos Lufthansa og SAS alle er fuldt bookede, skriver Københavns Lufthavnes pressechef, der opfordrer passagerer til at orientere sig på lufthavnens hjemmeside eller via deres app.

En afgangstavle i Frankfurt viser, hvordan størstedelen er af afgangene er aflyst. (Foto: Kai Pfaffenbach © Scanpix)

Advarer om kaos

Den tyske lufthavnsforening ADV advarer om, at strejken ser ud til at "lamme" den tyske luftfart.

I Tysklands største lufthavn, Flughafen Frankfurt am Main, har flyselskaberne aflyst 570 ud af i alt 1.200 planlagte ankomster og afgange i dag.

- Selv om vi er velforberedte, så anbefaler vi ikke, at rejsende tager til lufthavnen under strejken, siger han en talsmand fra lufthavnen til Bild.

Imens har det tyske luftfartsselskab Lufthansa aflyst 400 af sine 640 forbindelser i Frankfurt. I München har selskabet aflyst 100 ud af i alt 630 ankomster og afgange, skriver nyhedsbureauet dpa.

Arbejdsnedlæggelsen begyndte i lufthavnen i Frankfurt klokken i nat og varer indtil klokken otte aften.

Facebook
Twitter