Lumsk vejr fra morgenstunden: Isslag og snefygning rammer landet

Flere politikredse advarer om særdeles glatte veje fra morgenstunden.

DMI har varslet om 'voldsomt vejr' i hele landet i dag. Her et billede fra Vojens klokken 06.30 (Foto: Torben Andersen © Læserbillede)

Hvis du skal ud i morgentrafikken, så er det om at passe særdeles godt på.

DMI har nemlig varslet snefygning i hele landet, lige som der i flere dele af landet er risiko for isslag på vejene.

Hele landet bliver dog ikke ramt samtidigt. Allerede fra i nat påbegyndte DMI sit varsel om let isslag i store dele af landet. Det gjaldt hele den sydlige del af landet og på Fyn. Isslag kan føre til særdeles glatte veje, og Vejdirektoratet opfordrer til, at man kører i god tid, holder stor afstand og kører forsigtigt.

Lokale varsler for let isslag

Fra klokken tre i nat til klokken 10 er der risiko for isslag i følgende områder: Næstved, Vordingborg, Slagelse, Middelfart, Kerteminde, Nyborg, Odense, Nordfyn, Varde, Vejen og Kolding

Fra 03.50 til klokken 10 er der varsel om let isslag i følgende områder: Lolland Falster, Sydfyn, Sønderjylland, Assens, Esbjerg og Fanø

Fra klokken 11 til klokken 15 er der risiko for isslag her: København og Nordsjælland, Nordvestsjælland, Midtsjælland, Stevns, Faxe og Sorø.

Den lumske vejrsituation har allerede skabt problemer i morgentrafikken. Syd- og Sønderjyllands Politi melder om særdeles glatte veje og om en lastbil, der har kørt på tværs på E45-motorvejen i sydgående retning ved Padborg.

I Syd- og Sønderjylland har der ligeledes været et trafikuheld på Hærvejen syd for Rødekro omkring 06.30, hvor en bilist mistede herredømmet under en overhaling.

På store dele af Sjælland har DMI udsendt et risikovarsel for isslag. Det er det mildeste varsel, DMI kan udsende, så her er det ikke sikkert, at man risikerer at opleve isslag på vejene.

Her kan bilisterne nå på arbejde, inden det muligvis rammer. For varslet gælder først fra klokken 11 og fire timer frem.

(© dmi)

Sne og blæst skaber voldsomt vejr

Det er dog ikke kun isslag, man skal kæmpe med, hvis man bevæger sig udendørs i dag.

For DMI har også varslet for snefygning i hele landet, der kan medføre hurtig lukning af udsatte veje, dannelse af snedriver, nedsat sigtbarhed og risiko for forstyrrelser af kollektiv trafik.

Her til morgen og til formiddag kommer der nemlig mere sne over nordøst, og det vil efterhånden dække store del af Jylland, Fyn, Vest- og Sydsjælland samt Lolland og Falster.

I og med, at temperaturnålen stadig viser minusgrader, og at det kommer til at blæse, vil der nogle steder forekomme snefygning.

Varslet om snefygning er allerede gældende for størstedelen af landet. Kun i Nordjylland er der først varslet snefygning fra klokken 10.

Hen over dagen forventes det, at det vil sne mellem to og syv centimeter over landet. I Midt- og Nordjylland risikerer de nogle steder 10 centimeter sne.