Lunt postevand er usundt

Lunt postevand er usundt. Det er fyldt med bakterier. Meget af det vand,der kommer ud af landets kolde vandhaner i denne tid, eralt for varmt. Nu skal landets vandværksvand undersøges nøje.

vand drikke drikker vandglas glas kildevand vandhane drikkende (© StockXchange)

Vandet i hanerne er mange steder helt oppe på 16 til 18 grader, og så er det faktisk hverken sundt eller læskende at drikke.

Vandet i den kolde hane må helst ikke ryge over 12 grader, siger formand for Foreningen af Vandværker i Danmark, Solveg Nilsson, til Jyllands-Posten.

Men især i boligblokke er der tit lunkent eller direkte varmt vand i hanen med den blå prik. Og da det har vist sig at indeholde coli-bakterier flere steder, vil vandværksforeningen sammen med Miljøstyrelsen nu starte en større undersøgelse af vandværksvandet over hele landet.

- Vi mener ikke, de coli-forme bakterier er sundhedsskadelige, men varmt vand er heller ikke godt i forhold til udvikling af legionella-bakterier, der kan give meget alvorlige lungebetændelser. siger Solveg Nilsson.

I Esbjerg har en undersøgelse vist, at kun to tredjedele af borgerne får vand, der er under de anbefalede 12 grader. Og det kan blive svært at sikre resten af befolkningen at den kolde hane vitterligt også giver koldt vand.

ExternalContent