LYD: Frafaldne er som roskildesyge - Hør tale fra Jehovas Vidner

Hør og læs de taler, der er skyld i, at Jehovas Vidner risikerer racismesag.

- De frafaldne er ikke ærlige. Deres mål er at manipulere vores tanker og derved undergrave vores tro. De er fjender af Jehova. Selvom de har været vores venner og måske vores fortrolige fæller, så må vi tage afstand til alle, der er frafaldne.

Sådan lyder et udpluk af en af de taler, der blev holdt på Jehovas Vidners sommerstævner, der har fundet sted i løbet af de seneste uger i Danmark.

Øverst i artiklen kan du høre de to taler, der ligger til grund for beskyldningerne om racisme, og under linket her kan du læse en transkription af talerne, hvis retorik har vakt debat.

Beskyldes for racisme

Advarslerne mod afhopperne er så grove, at Jehovas Vidner risikerer at komme på kant med straffelovens racismeparagraf, vurderer Niels-Erik Hansen, jurist og leder af Dokumentations- og Rådgivningscentret mod Racediskrimination.

I talerne bliver afhopperne, de såkaldt frafaldne, også beskrevet med disse sætninger:

- Den åndelige sygdom, der hedder frafalden, kan på mange måder sammenlignes med en smittefarlig sygdom. Hvad er en frafalden? Det er en, der har været i sandheden, men nu har forladt den og er blevet modstander af alt, der har med Jehova at gøre. Det er en dødsensfarlig sygdom.

- De spreder falske løgne og falske ræsonnementer og på den måde giftig jord på rene, sande kristne. Noget, der ikke må blandes.

- Satan har smittet nogle af Jehovas engle, og de er nu selv blevet smittebærere af denne frygtelige sygdom. Deres erklærede mål er at inficere alt, hvad der påvirker vort sind med smitte. I Biblen bliver de kaldt verdensherskerne i dette mørke - altså satans og hans dæmoner.

Læser du artiklen på DR's Mobil App, så kan talerne høres her.

Facebook
Twitter