Lydoptagelse: Omkring 40 skud affyret mod kulturcenter på Østerbro

En lydoptagelse inde fra Krudttønden på Østerbro er blevet offentliggjort af BBC.

Området fra Gunnar Nu Plads til Jagtvej blev afspærret efter episoden. (Foto: © Martin Sylvest, Scanpix)

I en lydoptagelse inde fra kulturcenteret Krudttønden kan man høre skud lyde omkring 40 gange under et debatarrangement om kunst, blasfemi og ytringsfrihed.

En kvindestemme taler på engelsk og bliver brat afbrudt af de mange skudsalver, hvorefter man kan høre lyden af en masse bevægelse fra deltagerne.

BBC har fået fat i lydoptagelsen af angrebet, som PET betegner som terror.

Du kan høre lydoptagelsen på BBC's hjemmeside her. (eksternt link)

Jagter mand med partisantørklæde

Politiet jagter fortsat den eller de personer, som har forbindelse til angrebet, hvor en person blev dræbt og tre betjente såret.

Tidligere blev to personer efterlyst, men nu har politiet offentliggjort et billede af en mand, som kan have forbindelse til sagen.

På et pressemøde klokken 19.00 sagde ledende politiinspektør ved Københavns Politi, Jørgen Skov, at en person affyrede skudene med en maskinpistol eller et maskingevær.

Københavns Politi oplyser til DR Nyheder, at man siden pressemødet ikke har fået særlig mange henvendelser fra vidner, som har bidraget med afgørende nyt.

Både tysk og svensk politi hjælper til med at overvåge aktiviteten omkring grænsen til landet som led i den massive menneskejagt.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) skriver i en mail til Ritzau, at alle kræfter er sat ind for at finde den mulige gerningsmand. Det betyder, at samtlige politikredse er sendt på overarbejde.

Og også forsvaret har stillet fly til rådighed.

- Alt tyder på, at angrebet var planlagt, og omstændighederne omkring skyderiet peger ifølge PET på, at der er tale om et terrorangreb. Det er en meget alvorlig situation, lyder det fra Frederiksen.

VIDEO Se hele politiets pressemøde her.

Manden, som politiet gerne vil tale med, beskrives som 25-30 år, atletisk af bygning og 185 cm høj. Han har med politiets egne ord lysere hud end normalt og sort glat hår.

Han havde en sort eller mørkeblå skijakke og matchende bukser på og formodentlig handsker. Dækkede sig til med partisan-tørklæde

Og manden havde dækket nederste del af ansigtet helt op til øjnene med et partisan-tørklæde i farverne gul/orange og rød.

Ved du noget om skudangrebet? Send din historie, dit billede eller din video. Tip DR Nyheder på 1212@dr.dk

dr.dk følger situationen live. Følg med lige her.

(Foto: © Mie Hvidkjær, DR Nyheder)